снимка Булфото, архивС обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна

...
снимка Булфото, архивС обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна
Коментари Харесай

Хванаха рецидивист във Варна по запис от камера, заснеха го да „осребрява“ откраднат от дете телефон

снимка Булфото, списък

С обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна на съд е предаден 38-годишният Борис Ат. за обир, представляващ рисков рецидив. Това оповестиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура в морския град.

Престъплението е осъществено на 30 март 2017 година 13-годишно момче, възпитаник в Руското учебно заведение във Варна, се прибирало към дома си. Докато вървял към дома си, потърпевшият пишел известия на майка си на мобилния си телефон. Действията на момчето били видяни от подсъдимия Борис. Пред входа на момчето Борис задържал входната врата и влезнал дружно с ученика там. Започнал да дърпа телефона от ръцете на 13-годишния, като го заплашвал, че ще го пребие, в случай че не пусне устройството от ръцете си. Борис съумял да издърпа апарата, по-късно побягнал.

Момчето потърсило помощ от съседите си, с цел да се обади на родителите си. Никой не му отворил на позвъняванията и 13-годишният излязъл на улицата. Там видял съученици и от мобилния телефон на един от тях разказал за случилото се на майка си.

Час след закононарушението Борис Ат. заложил телефона в заложна къща против 50 лв., като показал персоналната си карта. На идващия ден в региона на автогарата той спрял чужд мъж. Разказал му, че е заложил телефона си в близка заложна къща и му предложил да го купи. Мъжът се съгласил и откупил телефона против 55 лв..

Извършителят бил открит от външна охранителна камера, както и от купувача на телефона. Съдебно-оценителната експертиза открила, че отнетото със мощ за заплашване е на стойност над 200 лв.. Борис Ат. е осъждан 12 пъти, като са му налагани и ефикасни санкции. В момента също се намира в пандиза, където изтърпява влезнала в действие присъда. Преди да извърши това действие, той е търпял друга присъда и е бил освободен от пандиза на 22 септември 2015 година

Предстои делото против рисковия рецидивист да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Престъплението се санкционира с отнемане от независимост от 5 до 15 години, като съдът може да постанови и конфискация до едвам втора от имуществото на подсъдимия, в случай че бъде приет за отговорен.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР