Снимка Булфото, архивРуски екоактивисти предупреждават за опасностите от пластмасовите отпадъци,

...
Снимка Булфото, архивРуски екоактивисти предупреждават за опасностите от пластмасовите отпадъци,
Коментари Харесай

Пластмасови отпадъци в Черно море причинили смъртта на стотици животни

Снимка Булфото, списък

Руски екоактивисти предизвестяват за заплахите от пластмасовите боклуци, откакто стотици животни починаха в Черно море, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Неотдавна стотици мъртви патици и чайки, а също и делфини са били изхвърлени на брега покрай съветския курортен град Сочи на източния завършек на Черно море.

Микропластика е открита в стомаха на починалите животни, разгласи през днешния ден " Грийнпийс " в Москва. Организацията акцентира, че сега пластмасовите частици са най-големият проблем за замърсяването в Черно море.

Руските управляващи, въпреки това, са разпознали паразити в телата на животните като причина за гибелта, потвърждавайки, че те са провокирали разнообразни болести. " Няма заплаха за околната среда ", съобщи природозащитната организация Росприроднадзор.

Според " Грийнпийс " към 108 кг боклуци са събрани по време на акция за разчистване по крайбрежията на Черно море предходната година, 94 % от които са пластмаса.

/24 часа

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР