Снимка: Булфото, архивРИОСВ-Перник е съставила през годините общо девет акта

...
Снимка: Булфото, архивРИОСВ-Перник е съставила през годините общо девет акта
Коментари Харесай

Фирмата за отпадъци, причинила пожара край „Струма“, е санкционирана многократно от РИОСВ – Перник

Снимка: Булфото, списък

РИОСВ-Перник е съставила през годините общо девет акта и наказателни постановления на  " Феникс-Дупница " ООД в Дупница за предпазване на неопасни боклуци на неразрешени за задачата терени, един от които е под виадукта на автомагистрала " Струма ". Това заяви пресслужбата на инспекцията, представена от novini.bg.

Последната инспекция от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Перник е осъществена на 23 май тази година и още веднъж е открито предпазване на боклуци отвън позволените площадки на сдружението. " Феникс-Дупница " има позволение за осъществяване на действия с боклуци, само че за други терени в региона. Затова е издадено наставление да бъдат преместени и почистени отпадъците от в период до 31 юли 2019 година Предписанието не е изпълнено, за което на компанията са формирани два акта - за предпазване на неопасни боклуци на неразрешено за това място и за несъблюдение на наставление по Закона за ръководство на боклуци /ЗУО/.

През февруари 2019 година е формиран акт за нарушаване на ЗУО за запазване на неопасни боклуци на неразрешено за задачата място. Наложена е глоба в размер на 5000 лева, която е в правосъдна процедура. През предходната година е формиран акт за липса на отчетност при превозване на боклуци, за което на сдружението е наложена санкция от 2000 лева

През 2013 година са формирани три акта с наказателни постановления за следните нарушавания - отнасяне на боклуци на неразрешени за това места с санкция от 3000 лева.; отнасяне на неопасни боклуци без регистрационен документ по ЗУО и глоба от 8000 лева.; осъществяване на неконтролирано отнасяне на неопасни боклуци и глоба в размер на 1400 лева В интервала сред 2010 и 2012 година година има формирани и още два акта и са издадени съответните наказателни постановления.

Регионална инспекция за опазване на околната среда ще премине към процедура по лишаване на позволение на сдружението за осъществяване на действия с боклуци след приключване на законовия период за обжалване на издадените актове и наказателни постановления.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР