Снимка Булфото, архивРазбунтували се затворници са убили трима надзиратели в

...
Снимка Булфото, архивРазбунтували се затворници са убили трима надзиратели в
Коментари Харесай

Трима надзиратели са убити от разбунтували се затворници

Снимка Булфото, списък

Разбунтували се пандизчии са умъртвили трима надзиратели в строго охраняван затвор в Таджикистан, където излежават присъди наказани за набожен екстремизъм, в това число бойци на " Ислямска страна ", съобщи Ройтерс, представен от Булнюз. Министерството на правораздаването на Таджикистан съобщи, че 29 пандизчии са били убити в размириците, избухнали в пандиза във Вахдат, на 10 километра източно от столицата Душанбе.

``
реклама

" Ислямска страна ", която в един миг контролираше огромни територии в Сирия и Ирак, само че в този момент изгуби бастионите си, е поемала отговорност за различен протест в таджикистански затвор - през ноември предходната година. А преди този момент, през юли 2018 година, в Таджикистан почитатели на джихдистите направиха смъртоносно нахлуване против западни туристи. При протеста във Бахдат 30 изключително рискови пандизчии, наказани за участие в ИД, откакто се въоръжили с ножове и друго хладно оръжие, взели за заложници трима чиновници на пандиза, с цел да създадат опит за бягство, също цитирайки министерството на правораздаването.

Между самите нарушители се стигнало до спор, приключил с престрелка. Администрацията на пандиза е взела крайни ограничения за потушаване на протеста, измежду пандизчиите има жертва, са декларирали от министерството. Източник от силовите ведомства също е показал, че са убити минимум 29 пандизчии.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР