Снимка Булфото, архивПромени в кръводаряването във Варна. Желаещите да дарят

...
Снимка Булфото, архивПромени в кръводаряването във Варна. Желаещите да дарят
Коментари Харесай

Вече без PCR тест при даряването на плазма във Варна

Снимка Булфото, списък

Промени в кръводаряването във Варна. Желаещите да дарят кръвна плазма във Варна към този момент могат да го създадат и без да имат позитивен PCR тест, оповестяват от кръвния център.

Даряването може да се прави и от хора изкарали вируса, които го потвърждават единствено с антигенен тест. Новото предписание е важи от през днешния ден. Регистрираните посредством PCR тест, както и до момента, също могат да бъдат донори.

Останалите условия се резервират. Възраст 18-65 години, позитивен резултат от PCR или антигенен тест от сертифицирана лаборатория; епикриза от болнично заведение или доказана диагноза от доктор (болничен лист от персонален лекар), да са минали не по-малко от 40 дни след позитивния резултат от PCR или антигенния тест; донорите да са в положително общо здравословно положение.

Нужно е да се резервира час за предварителни проучвания на тел. 0897 900 891 -Яна Василева, координатор на Кръвен център-Варна /Районен център по трансфузионна хематология/.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР