Снимка Булфото, архивПрокурорите поискаха 18 г. затвор за акушерката Емилия

...
Снимка Булфото, архивПрокурорите поискаха 18 г. затвор за акушерката Емилия
Коментари Харесай

18 г. затвор искат за акушерката пребила бебе

Снимка Булфото, списък

Прокурорите желаеха 18 година затвор за акушерката Емилия Ковачева, която е упрекната, че е пребила бебе на 4 дни.

Случаят е от 2015 година.  Тогава Ковачева беше упрекната, че в отделението " Неонатология " на УМБАЛ " Софиямед ", в стая за интензивно лекуване и специфични грижи за новородени, направила опит съзнателно да умъртви новородената Никол. Видеозапис от охранителна камера сподели по какъв начин Ковачева бие новороденото, като версията е, че детето я подлудявало с рева си.

``
реклама

Софийският апелативен съд изслуша през днешния ден пледоариите по делото, съобщи БГНЕС. На първа инстанция Ковачева беше наказана на 18 години затвор от Софийския градски съд.

Бащата на към този момент 4-годишната Никол Румен Димитров сподели, че е гневен на съда, че акушерката Ковачева към момента си е в къщи и без влезнала в действие присъда. „ Няма по какъв начин да ѝ простя, за това което тя направи с Никол. Надявам се Никол да се оправи с времето. В момента тя посещава детска градина и е с епилепсия “, съобщи Румен Димитров.

Майка ѝ Станислава акцентира, че присъдата на Ковачева няма значение, тъй като тя не може да върне времето обратно и побоят над 4-дневното им тогава бебе да не се беше случвал.

Бащата разясни, че основен очевидец е бил разпитан чак на втора инстанция, а не на първа, което е пропуск на прокуратурата.

Адвокатът на акушерката Жанет Желязкова съобщи, че чака обвиняването да бъде променено. „ Считам че присъдата ще бъде редуцирана. Вече зависи от съда. Тук може да се приказва за една телесна щета, а не опит за съзнателно ликвидиране “, сподели тя и акцентира, че не може да каже дали на втора инстанция няма да излезе с оправдателна присъда.

Пред медиите тя сподели, че в зала Ковачева е изразила страдание за случилото се.

 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР