Снимка Булфото, архивПроблемът с доставките на ваксини започна да става

...
Снимка Булфото, архивПроблемът с доставките на ваксини започна да става
Коментари Харесай

Калфин: Грешка на правителството е, че България изтегли късата клечка с AstraZeneca

Снимка Булфото, списък

Проблемът с доставките на ваксини стартира да става все по-коментиран. 
     
Бившият външен министър Ивайло Калфин счита, че България е изтеглила късата съчка, откакто половината поръчани ваксини са от AstraZeneca, която има проблеми с доставките.

" Сега ще се желае преразпределение от други страни, с цел да дойдат повече ваксини до нас. Не сме планували, че някой от доставчиците би могъл да има проблем. Малта има 3 пъти повече ваксини от България на човек от популацията. Може би тя (AstraZeneca - бел. ред.) е най-евтина. Ако това е по този начин, става известно, че държавното управление е взело неверно решение ", съобщи Калфин пред, който от началото на лятото става изпълнителен шеф на Европейската фондация за възстановяване изискванията на живот и труд.

" Това е най-старата организация на Европейския съюз. Занимава се с това и да планува процесите в трудовата среда. Управлява се на правна основа от синдикати, работодатели и държавни управления - всяка страна членка има трима представители. Трябва да се основат условия, с цел да няма празни полета в регулациите - да има почтено състезание ", изясни Калфин.

" Оставането у дома е обвързвано с салдото сред фамилния живот и работата. В законодателството ни за отдалечената работа се споделя, че работодателят носи отговорност за изискванията на труд - на работното място в офиса и у дома. Животът е много по-шарен от регулациите, не е наложително всичко да се контролира, само че би трябвало да се защитят хората. Затова Европейски Съюз приказва за правото " да се откъснеш " - да има интервал от денонощието, в което работодателят ти да не те търси ", разяснява гостът в студиото.

Правителството удължи до 31 май мярката " 60/40 ", подпомагаща потърпевшия от пандемията бизнес.

" 60/40 " няма да изтощи стопанската система. Премиерът сподели, че са заделили 1 милиарда лева за нея, в допълнение взехме още 1 милиарда До момента не е изхарчен и 1 милиарда, тъй че средства има. В цялата рецесия България харчи много спестовно ", разяснява някогашният обществен министър Ивайло Калфин в студиото на " България заран ".

Той цитира финансовите министри в Еврозоната, които споделят, че ограниченията за стопанската система би трябвало да продължат, когато се види края на медицинския проблем на пандемията - да бъдат по-пряко ориентирани към най-засегнатите групи и повдигането им да бъде деликатно и поредно.

" Трябва да се приготвим за още дълго потребление на противокризисни ограничения ", акцентира Калфин.

Калфин сподели още, че нашата стопанска система би трябвало да се приближи до междинните европейски нива. Не е проблем, че сме дребни, проблем е, че са ни огромни разликите от европейските нива, посочи той. Повишаването на приходите би трябвало да се прави мъдро, означи някогашният евродепутат.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР