Снимка Булфото, архивПрисъединяването на Западните Балкани към ЕС е от

Снимка Булфото, архивПрисъединяването на Западните Балкани към ЕС е от ...

ДПС открито лобира от парламента за присъединяване на Турция към ЕС.Снимка Булфото, архив

Присъединяването на Западните Балкани към ЕС е от първостепенно значение за мира, стабилността и сигурността на нашия регион. Това каза заместник-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев по време на дебатите по декларацията на 44-ото Народно събрание за Северна Македония и Албания. Той обаче леко се отклони от конкретната тема, като посочи, че "не може да има просперитет и без присъединяването на най-голямата и най-мощна във военно и икономическо отношение държава на Балканите - Турция", пише Actualno.com.

``
реклама

„ДПС и ПГ на ДПС ще подкрепи декларацията във връзка с разширяването на ЕС и процеса на стабилизиране и асоцииране на Северна Македония и Албания. Нещо повече от това, във всички документи на ДПС, програми, декларации, ние винаги сме поставяли акцента върху разширяването на ЕС и присъединяването на страните от Западните Балкани.

За нас това е въпрос с първостепенно значение за мира, стабилността и сигурността в нашия регион“, каза още Цонев. "Ние смятаме, че и преговорите с Турция трябва да продължат, защото сме убедени, че без присъединяването на тази най-голяма държава, стабилността на Балканите винаги ще бъде под някакъв въпрос", допълни още Цонев. Той изрази категоричното становище, че подкрепят декларацията и целия процес. "Нашите представители в ЕП водят доста активна политика в това отношение", допълни още Йордан Цонев.

Както е добре известно, преговорите за присъединяване на Турция към ЕС са замразени заради системно нарушаване на човешки права в страната. Припомняме още, че вчера от турска страна започна военна операция, насочена към кюрдите в Сирия, въпреки предупрежденията от страна на редица държави да не го правят.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на [email protected] по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
-->-->-->-->``
рекламаКоментариКоментирай чрез FacebookЗа да пишете коментари, моля регистрирайте се за секунди ТУК00 Пешо от Виница (преди 41 секунди) Рейтинг: 29596 | Одобрение: 13016Гледайки разпенената мутра на Данчо Мастиката-Еничара, мога да си представя как са изглежда еничарите ,когато са клала роднините си християни.....Ехххх, колко мъка има на този свят, Божеееее!ГнявНапиши коментарИме:<

Източник: petel.bg