Снимка: Булфото, архивПрезидентът Румен Радев ще направи изявление за медиите

...
Снимка: Булфото, архивПрезидентът Румен Радев ще направи изявление за медиите
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев ще направи изявление

Снимка: Булфото, списък

Президентът Румен Радев ще направи изказване за медиите на „ Дондуков “ 2 от 17.05 часа. Това оповестиха от прессекретариата на президента, написа " Епицентър ".

Последното особено послание на президента към народа бе на 4 февруари 2020, когато смъкна доверието си от държавното управление на Бойко Борисов.

Мотивите на Радев бяха - кабинетът не работи в полза на българските жители и носи отговорност за острата рецесия в българското общество ".
Разделението сега е сред порочната власт и милионите честни българи. " В битката за отстояването на нашите права аз съм паралелно с вас ", сподели още президентът.

Обръщението пристигна в разгара на проблема с настояването на основния прокурор Иван Гешев да бъде разтълкувано понятието " държавна измяна " от Конституционния съд.  Сега пък се чака решението на  Конституционния съд по този проблем.

На 4 феавриари 2020 година президентът стартира обръщението си с това, че от 3 години приканва държавното управление на Бойко Борисов да работи " отговорно и дейно в полза на българските жители ", и то не като политически конкурент, а " като държавен глава с мисъл и грижа за бъдещето на България ". За страдание, това не се сбъдна, сподели Радев. " Днес сме очевидци на остра рецесия в ръководството на всички равнища, неналичието на воля за промени и за битка с корупцията и разхищенията, методичното тъпчене на закона и морала доведоха България до парализа на цели публични системи и институции, без аналог в историята на българския Преход. "
Като образец тогава президентът даде Перник и неговите поданици, оставени без вода, " за което кабинетът отхвърля да поеме политическа отговорност ".
" Разследвания на непознати медии и институции осветлиха разхвърлянето из цялата страна и горенето на непознати отпадъци в наша централа, което трови въздуха и природата. България не е сметище и никой няма право да залага здравето на българите, с цел да излъчат облага шепа предприемачи с държавни подкрепи. "

Кабинетът тихомълком прокарва промяна на Валутния ръб, за чийто смисъл и съображение, българите чакаха ясни уточнения, продължи президента. " Законодателството се трансформира в пленник на лобистки ползи, а бедността и неравенството се задълбочават. Търгува се даже с народен суверенитет в името на персоналното политическо оцеляване. Институции, призвани да бъдат самостоятелни и да отстояват закона, го погазват показно, трансформирайки се в инструмент на властта. Държавни органи си разрешават да сплашват несъгласните и протестиращите. Налице е проведено нахлуване против гражданските свободи. ", продължи президентът Радев.

 

 

" Това държавно управление и ръководство води до разпад на държавността и ни лишава от бъдеще като нация. На всичко това би трябвало да се постави край. Считано от през днешния ден публично смъквам доверие от държавното управление, което не работи в полза на българските жители и носи отговорност за острата рецесия в нашето общество, разгласи Радев на 4 февруари 2020 година и прикани " Да се обединим за справедливостта и държавността, за положителното на България ".

 

Днес станата продължава да е разтърсена от кавги. Новото е, че прокуратурата подхвана и съветници на президента, единият от които - Пламен Узунов е упрекнат за търгивя с въздействие.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР