Снимка Булфото, архивПрезидентът коментира предстоящите избори 2 в 1: Неуспехът

...
Снимка Булфото, архивПрезидентът коментира предстоящите избори 2 в 1: Неуспехът
Коментари Харесай

Радев: Ще търсим рационално решение по отношение на провеждането на парламентарни и президентски избори

Снимка Булфото, списък

Президентът разяснява идните избори 2 в 1: Неуспехът на нашите народни представители да излъчат за следващ път постоянно държавно управление не изчерпва тяхната отговорност към българските жители и на дневен ред е не толкоз датата на изборите, а дали Народно събрание ще успее да се активизира, с цел да свърши най-малко част от работата. На плещите на депутатите лежи отговорността за актуализацията на бюджета, оповестява.

Това съобщи президентът Румен Радев, откакто Българска социалистическа партия ще върне във вторник неосъществен и третият мандат за сформиране на кабинет, а Народното събрание реши президентските избори да се проведат на 14 ноември. Президентът разяснява пред кореспонденти политическата обстановка при посещаване във Военно-медицинска академия, където взе участие в откриването на подготвителен център.

Той не уточни съответна дата за разформироване на 46-ото Народно заседание.

Радев акцентира, че ще търси, изтъквам, " рационално решение " във връзка с провеждането на избори 2 в 1 - парламентарни и президентски избори:

" Аз нееднократно заявих, че такова разбъркване на парламентарни с президентски избори е срещу духа на нашата Конституция и разграничаването на отговорностите сред две от институциите, само че би трябвало да отчитаме и обстоятелството, че рецесията се задълбочава, че би трябвало да призоваваме българите да гласоподават в три следващи седмици, а това е обвързвано и с разход на средства и най-много на време. Така че ще диря рационално решение, тъй като и изборната администрация ще бъде извънредно натоварена ".

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР