Снимка Булфото, архивПрез нощта валежите над цялата страна спряха, а

...
Снимка Булфото, архивПрез нощта валежите над цялата страна спряха, а
Коментари Харесай

Лош старт на седмицата на повечето места! Код за опасно време в 8 области, вятър отново ще фучи из България!

Снимка Булфото, списък

През нощта преваляванията над цялата страна стопираха, а облачността над доста региони се раздра и понижа. Днес ще духа най-вече сдържан вятър от запад-северозапад. Минимални температури, в множеството региони, ще бъдат сред 3 и 8 градуса, в София - към 2 градуса, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология п, представена от Блиц. Ще бъде доста прохладно - ще духа сдържан и мощен запад-северозападен вятър. Ще бъде най-вече слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места ще превали едва.

Ще бъде малко по-хладно, с оптимални температури сред 11 и 16 градуса, в София - към 12 градуса. Жълт код за мощен вятър е разгласен в осем области на страната. Предупреждението е в действие за: Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище и Разград. През деня в тези региони западният вятър ще се усили. Ще бъде мощен, с пориви до 20-22 м/с. Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността. Вероятността да превали е дребна. Ще духа сдържан и северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат 12 и 15 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Температурата на морската вода е 7-8 градуса.

 В планините ще има променлива облачност и на обособени места ще превали дъжд, над 1800 метра - сняг. Ще духа мощен до плевел северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 7 градуса, на 2000 метра - към минус 1 градуса.   Атмосферното налягане в утринните часове ще бъда малко по-ниско от междинното за април. През деня още ще се увеличи и ще бъде близо до междинното за месеца.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР