Снимка Булфото, архивПремиерът на Северна Македония Зоран Заев заяви в

...
Снимка Булфото, архивПремиерът на Северна Македония Зоран Заев заяви в
Коментари Харесай

Заев за гръцка телевизия: Присвоявахме чужда история

Снимка Булфото, списък

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев съобщи в изявление за гръцката телевизия Алфа, че македонците са присвоявали международна, балканска и непозната история, оповестяват македонските медии.

" Опитът ни нашата история да се промени с взимането на международна, балканска и непозната /история/, като освен това не държахме сметка по какъв начин това виляе на нашите съседи, докара до такава степен безусловно да бъдем скарани с съвсем всичките си съседи. По този метод се затвориха всички процеси в европейската ни интеграция и интеграцията в НАТО ", сподели Заев, представен от мвакедонския портал А1он и Българска телеграфна агенция.

Изявлението му провокираха мощни реакции в Северна Македония, жителите упрекнаха Заев, че е споделил това, с цел да " подмаже " на съседите.

В изявлението за Алфа Заев приказва и за точките в Преспанското съглашение, които уреждат статута на македонския език и славянския генезис на македонския народ.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР