Снимка: Булфото, архивПремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е

...
Снимка: Булфото, архивПремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е
Коментари Харесай

Борисов е бесен на Цветанов, застава зад Томислав Дончев

Снимка: Булфото, списък

Премиерът и водач на ГЕРБ Бойко Борисов е мощно сърдит на заместника си Цветан Цветанов, поради позицията му да не подава оставка от нито един пост и по този метод да не поема отговорност за " апартаментгейт ", който тресе страната, твърди Епицентър.

Двамата са се чули нощес по телефона. Цветанов е заявил пред Борисов отвод да се дръпне настрана от публичната сцена, макар голямото неодобрение, което събира. Той не се счита за отговорен, защото всичко по договорката с евтиния му ВИП-апартамент съгласно него било законно.

За Борисов обаче е значимо публичното мнение, гласа на улицата и моралния удар, който понася партията.

Борисов е сърдит и на обстоятелството, че Цветанов провежда опозиция в партията - под диктата на заместника му се готвят заявления от партийните структури, които да го пазят и да акцентират незаменимостта му като партиен строител и уредник. Това значи, че Цветанов желае да изправи партията против Борисов. " Тази партия аз съм я основал ", акцентира при започване на абсурда Борисов и непроменяемо държи това да се знае от всички.

Премиерът е ядосан и на фенстраницата във Facebook " Цветанов е почтен ", където най-верните му депутати към този момент пишат заклеймяващи офанзивата против Цветанов постове. Страницата е споделена от ръководителя на правната комисия Данаил Кирилов, а също и от председателката на Жени ГЕРБ Ирена Соколова.

Публичен изразител на мнението на премиера е вицепремиерът Томислав Дончев, който в остро изявление през вчерашния ден по БНР съобщи, че абсурдът ще търпи развиване и че държанието на Цветанов нанася политически вреди на държавното управление.

Дончев загатна, че не може да има толерантност към нито един политик, който е изгубил доверието.

" Дори и най-стабилната парламентарна настройка не би могла да избави някой, във връзка с който доверието е изчерпано, съобщи пред БНР вицепремиерът. " Прав е Томислав ", подчертал няколко пъти Борисов в стеснен кръг, давайки да се разбере, че споделя тезите му. Дори изпуснал репликата: " Ще го махна Цветанов! ". Засега обаче не е ясно от кой пост Борисов желае да освободи Цветанов.

Цветанов е сондирал мнение в групата и е изискал депутати да излязат обществено в негова отбрана. Засега никой не се е навил с изключение на дежурните представители.

Нещо повече - най-малко  дузина от народните представители, които имат социална тежест,  не утвърждават държанието на Цветанов. Според тях, в случай че виновността на Цачева е, че е сключила договорка на данъчна основа, с което е ощетила бюджета, то при Цветанов може да се приказва за търговия с въздействие, поради поправката " Артекс ", която с негово подпомагане е предходна през Народното събрание.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 ДИВАКА (преди 8 секунди) Рейтинг: 12747 | Одобрение: 3197 ПОЖИВЕМ-УВИДИМ..НЕ МИ съдебна експертиза ИСКА СЛЪНЦЕТО ОКОНЧАТЕЛНО ДА ЗАЛЕЗЕ..ВСЕ ПАК ГОРЕ-ДОЛУ съдебномедицинска експертиза НАБОРИ..И В НАЧАЛОТО БЯХ ЗА ТЕБ..ДАНО ГУЛИЯТА ДА Е БИЛ ЗЛИЯ ДЕМОН В ГРОБ..ДАВАЙ СЛЪНЦЕ..  Изплезване  Усмивка  Ухилен Напиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР