Снимка Булфото, архивПремиерът Бойко Борисов ще ръководи българската делегация по

...
Снимка Булфото, архивПремиерът Бойко Борисов ще ръководи българската делегация по
Коментари Харесай

Бойко Борисов ще води вместо Румен Радев българската делегация на Общото събрание на ООН

Снимка Булфото, списък

Премиерът Бойко Борисов ще управлява българската делегация по време на 73-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк, реши през днешния ден държавното управление. Форумът е в края на месеца, написа Dnevnik.

За последно Борисов води българската делегация на форума през 2010 година Оттогава единствено държавните глави са били отпред на делегацията - първо Георги Първанов, а след него Росен Плевнелиев и Румен Радев.

Радев е упрекван постоянно от ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, че не е евроатлантически надъхан, а позициите му били прекомерно близки с тези на Русия.

През април след съвещание на Консултативния съвет за национална сигурност Цветанов разгласи, че Радев желае да извади България от НАТО и Европейски Съюз. Ден по-късно Цветанов посочи, че президентските съветници са застъпвали позиции, кореспондиращи с тезите на Русия, а не на Европейски Съюз. От своя страна президентът отхвърли изказванията на Цветанов и съобщи, че някогашният вътрешен министър мъчно осмисля това, което чете.

На Общото заседание на Организация на обединените нации всички страни - членки на организацията, имат еднообразно посланичество. Неговите пълномощия са да следи бюджета на Организация на обединените нации, да назначава краткотрайни членове на Съвета за сигурност, да приема отчети от други органи на Организация на обединените нации и да прави рекомендации под формата на резолюции.

В състава на всяка делегация могат да бъдат включени до петима представители, като измежду тях попада и ръководителят им.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР