Снимка: Булфото, архивПремиеръ т на България Бойко Борисов обяви, че

...
Снимка: Булфото, архивПремиеръ т на България Бойко Борисов обяви, че
Коментари Харесай

Борисов: Следващото правителство да е спокойно! Европа ще ни отпусне 60 милиарда

Снимка: Булфото, списък

Премиеръ т на България Бойко Борисов разгласи, че в идващите години Европа ще ни даде 60 милиарда лева 50 от тях са грантове, а 10 - заеми.

" В момента работим дружно с Европейска комисия за Зелената договорка, Плана за възобновяване. Това са 60 милиарда лева, които ще дойдат в идващите години. Ние сме страната с най-нисък бюджетен недостиг - 3%, имаме прелестен финансов министър, с най-ниския външен дълг в Европа и обезпечени пари за след изборите, каквото и да е държавното управление, освен да не спре капиталова стратегия на страната, а да има двойно ", разяснява министър председателят и посочи, че има подсигурени пари за всички действия в страната, тъй че българите да бъдат спокойни ", сподели Борисов от Автомагистрала " Тракия ".

" Оставяме страната в доста по-стабилно положение, в сравнение с преди години. Следващото държавно управление ще разполага с задоволително средства за своите политики. Нека хората да решат ", съобщи още той.

Борисов ги обстановката с ковид като посочи, че маса народ към този момент го е изкарал. " Първи ще излезем от пандемията, имунизираме интензивно ", предвижда Борисов.

По-рано той съобщи, че с помощта на нашите медици и на жителите, които съблюдават ограниченията - България е на 15-то място по смъртност и на 26-то по брой инфектирани в целия Европейски Съюз. " И всичко това на фона на демократичните ограничения, които поддържаме у нас ", съобщи Борисов.

За ремонта на " Тракия " той сподели, че на процедура се прави нова автомагистрала. " Девет моста компроментирани вършим, само че да не хвърляме виновността на предходните, тя е ясна ", отсече Борисов и напомни, че този сектор от автомагистралата е юридически по времето на Сергей Станишев като министър председател и неговия министър на районното развиване и благоустройството Асен Гагаузов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР