Снимка: Булфото, архивПреизчислението на пенсиите и увеличението на минималната пенсия

...
Снимка: Булфото, архивПреизчислението на пенсиите и увеличението на минималната пенсия
Коментари Харесай

Парламентът реши: Преизчисляването на пенсиите и увеличението на минималната на 370 лв. влиза в сила от 25 декември

Снимка: Булфото, списък

Преизчислението на пенсиите и нарастването на минималната пенсия на 370 лева няма да влезе в действие от 1 октомври 2021 година, а от 25 декември 2021. Това реши Народното събрание.

Народните представители отхвърлиха предлагането на вносител за параграф 13 от бюджета на държавното публично обезпечаване за 2021 година С отхвърления параграф трябваше от 1 октомври 2021 година да влязат в действие приетитите към този момент параграф 9, който касае минималната пенсия и параграф 12, който касае преизчислението на пенсиите с коефициент 1.35, написа " Евроком ".

След като параграфът по главния отчет беше отритнат депутатите одобриха предлагането в спомагателния отчет за второ четене на бюджета на държавното публично обезпечаване за 2021 година на Комисията по бюджет и финанси. С отчета се направи нова редакция на параграф 13 и в него се уточни, че преизчислението на пенсиите с коефициент 1.35 и увеличението на минималната пенсия от 370 лева ще влязат в действие от 25 декември 2021 година

След тази нова редакция депутатите се върнаха към параграф 1 за трети път, където в приходната част на бюджета, би трябвало да бъдат отразени сумите за признатите разноски.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР