Снимка: Булфото, архивПредседателят на Българския лекарски съюз д-р Николай Брънзалов

...
Снимка: Булфото, архивПредседателят на Българския лекарски съюз д-р Николай Брънзалов
Коментари Харесай

Д-р Брънзалов: Пациентите без здравни права ще могат да се ваксинират

Снимка: Булфото, списък

Председателят на Българския лекарски съюз доктор Николай Брънзалов успокои хората без здравни права, че ще могат да се имунизират, просто би трябвало да се извърнат към РЗИ. Експертът приказва в утринния блок " Денят стартира " на Българска национална телевизия.

Ние изпратихме едно писмо за конкретика, тъй като в четвърта фаза, съгласно имунизационния проект, който следваме, би трябвало да се включат и така наречен рискови пациенти и желаеме малко повече изясненост, да ни се даде отговор на няколко въпроса, изясни доктор Брънзалов.

Милиони хора по света към този момент са имунизирани, не е да няма информация, а към нас въпросите от хора със съпътстващи болести са доста.

Около 77 000 души са имунизирани у нас, досега страничните феномени са доста малко, безапелационен е доктор Брънзалов.

ВАКСИНИТE СРЕЩУ COVID-19: Имате въпроси? Задайте ги тук

В началото на март би следвало да стартира имунизацията. Ще има доставки на съответните количества ваксини. Това е най-важният стадий, защото досега бяха имунизирани единствено целеви групи, изясни още доктор Брънзалов.

Призовавам пациентите за акуратност и старание, тъй като 100% ще бъдат давани часове, с цел да не стига до скупчване на хора пред кабинетите в ДКЦ-тата. Много ще зависи от пациентите, аз се веселя, че пациентски организации са подготвени да оказват помощ чисто логистично.

Личен доктор не може да откаже да имунизира пациент, това е част от неговите отговорности, акцентира доктор Брънзалов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР