Снимка Булфото, архивПреди дни СБЖ излезе с отворено писмо до

...
Снимка Булфото, архивПреди дни СБЖ излезе с отворено писмо до
Коментари Харесай

Българските журналисти скочиха! Светослав Терзиев: Готвят мракобесен закон на тъмно срещу журналистиката и цялото общество! Точно те не спазват етичните норми

Снимка Булфото, списък

Преди дни Съюз на българските журналисти излезе с отворено писмо до президента, премиера и ръководителя на Народно събрание на Република България, както и до посолствата на Съединени американски щати и всички страни-членки, в което излагат безпокойството си от основаната към Министерство на културата работна група, която през Директивата за аудиовизуалните медийни услуги, приготвя нов медиен закон  – „ на мрачно “ и „ преждевременно “. Защо и от какво се тревожат сътрудниците ни в Съюз на българските журналисти? Чуйте коментара на Светослав Терзиев, член на УС на Съюз на българските журналисти и учител във ФЖМК. 

" Трябва да се прави разлика сред специалисти и специалисти. Едните са в публицистиката и медиите, а другите в пиара и пропагандата. Този предстоящ закон е подготвяно мракобесие, което ще се отрази на цялото общество. Тъй като тези, които работят тази „ творба “, наречена медиен закон, работят на мрачно, ние ще се опитаме да ги изкараме на ярко. За да обяснят за какво желаят тъкмо в този момент медиен закон, тъй като не трябва да забравяме, че таман тези, които пишат медийните закони не съблюдават етичните правила на публицистиката и не признават професионалните стандарти.Вижте по какъв начин никой от този екип – работна група не желае да се покаже, а Министерство на културата от дълго време се колебае дали да се намесва в тази сфера. 

Още от предходната зима държавното управление му разпорежда да прави какви ли не промени, само че помним, че по този начин нареченият  „ Закон Пеевски “ ги изпревари и те отново се скриха… Сега още веднъж им разпореждат задача за медиен закон, сякаш обаче, обърнете внимание, че Европейски Съюз желал, което е безусловно погрешно. Директивата за аудиовизуалните медийни услуги няма нищо общо с медийни закони, тя е обърната в напълно друга посока. Но у на с няма европейска инструкция или правилник, които да не са извратени в сгода на властта и в последна сметка, в ущърб на публичния интерес. Така беше и със Закона за отбрана на персоналните данни. "
Целия диалог със Светослав Терзиев можете да чуете в звуковия файл.  

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, моля
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР