Снимка Булфото, архивПонеделник и сряда - 17 и 19 юни,

...
Снимка Булфото, архивПонеделник и сряда - 17 и 19 юни,
Коментари Харесай

Понеделник и сряда са неучебни: Започват матурите за седмокласниците - ето как ще протекат

Снимка Булфото, списък

Понеделник и сряда - 17 и 19 юни, ще бъдат неучебни дни за всички учебни заведения поради провеждането на матурите за седмокласниците, оповестиха от МОН.61 223 са учениците, които се чака да се явят на Националното външно оценяване, написа КРОСС.

``
реклама

На 17 юни ще се организира изпитът по български език, на 19 по математика, а на 21 юни ще бъде изпитът по непознат език, който се декларира по избор.В понеделник, 17 юни, в 7.00 часа в зала 5 на Министерството на образованието и науката, ще бъде изтеглен изпитният вид по български език и литература за изпита от националното външно оценяване след седми клас. Изпитът за седмокласниците стартира в 9.00 часа.

Учениците би трябвало да заемат местата си в учебните заведения, в които учат, най-късно до 8.45 часа. Те би трябвало да носят документ за идентичност - персонална ученическа карта или бележник, и наложително служебната записка с входящия номер.През тази година за първи път писмените работи на седмокласниците ще бъдат оценени електронно и по тази причина учениците би трябвало да пишат на изпита с черен химикал. Всеки изпитен комплект ще има собствен неповторим баркод.

Миналата година на 41 въпрос изпита на седмокласниците по БЕЛ се падна преразказ върху фрагмент от романа " Седем хайдути и едно магаре " на Бранислав Нушич.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР