Снимка Булфото, архивПолитическият анализатор Георги Харизанов се опита да обясни

...
Снимка Булфото, архивПолитическият анализатор Георги Харизанов се опита да обясни
Коментари Харесай

Харизанов: С кандидатурата на проф. Герджиков ще се търси послание извън омразата в обществото

Снимка Булфото, списък

Политическият анализатор Георги Харизанов се опита да изясни претекстовете за новата президентска кандидатура, съобщи

ГЕРБ е печелила президентски избори със собствен претендент, когато издигна Росен Плевнелив. Партията още не е удостоверила публично, че поддържа проф. Анастас Герджиков. 

„ Има доста доза ненавист, вкарана в обществото. Сигналът, който се дава с издигането на проф. Герджиков, е този, че се търси различен вид обръщение “, счита той.

Харизанов упреква за разделянето в обществото Румен Радев. В ефира на БТВ предстоящо той сблъска позициите си с политолога Слави Василев. Вторият настоя, че е притеснително, че ГЕРБ не желае да излъчи партийна фигура. Допуска, че в партията Борисов знаят, че ще изгубят. Харизанов обаче му опонира, че не е нужно да има партиен претендент, както и Радев е повдигнат от предприемчив комитет, подсилен от Българска социалистическа партия.

„ Г-н Румен Радев подхожда високомерно в предизборната акция. Той желае да излезе Бойко Борисов против него, водейки се от простата математика, че 70% от партиите са против ГЕРБ “, разяснява той.

„ Ако ГЕРБ имаха смелостта, щяла да повдигнат собствен претендент “, съобщи пък Василев.

И напомни, че Румен Радев „ излезе със поръчката, че той персонално излиза за втори мандат “.

„ Той не е партийна кандидатура и с дейностите си го потвърждава “, безапелационен е Василев.

„ Проф. Герджиков ми вдъхва благосклонности и ГЕРБ се поучиха от Радев, тъй като той беше надпартийна фигура. Само че, когато копираш, не постоянно си иноватор “, обобощи политологът.

Георги Харизанов обърна внимание, че сега в страната се случват притеснителни неща и би трябвало да се има поради кой носи отговорността. 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР