снимка Булфото, архивПод ръководството на Окръжната прокуратура в Шумен криминалисти

...
снимка Булфото, архивПод ръководството на Окръжната прокуратура в Шумен криминалисти
Коментари Харесай

Разбиха оранжерия за промишлено отглеждане на марихуана в село край Шумен

снимка Булфото, списък

Под управлението на Окръжната прокуратура в Шумен криминалисти от ОД на Министерство на вътрешните работи в града са разкрили наркооранжерия за промишлено развъждане на марихуана в огромни размери. За закононарушението са привлечени към наказателна отговорност 46-годишният Ерджан Б. от Велики Преслав и 42-годишният Александър Н. от София, оповестиха от Апелативна прокуратура - Варна.

След привличането им като обвинени с разпореждане на наблюдаващия досъдебното произвеждане прокурор в Окръжната прокуратура те са арестувани за период до 72 часа. По импортирано искане на Окръжната прокуратура двамата обвинени от през днешния ден са с непрекъснати ограничения за неотклонение, взети от Шуменския областен съд.  

В частен парцел в село Кочово, следен в продължение на месеци, полицията намерила и иззела в петък, 16 февруари, 54 кг суха маса марихуана. В наркооранжерията, построена на огромна повърхност, били открити и 700 саксии с растения от рода на конопа в друг етап на напредък.

В постройката обвинените построили съвременни системи на капково напояване, ободряване на въздуха и отопление на растенията. Огледът на наркооранжерията е траял повече от едно денонощие. Иззето е цялото съоръжение, торове и препарати за растителна отбрана. Стойността единствено на конфискуваната суха маса  марихуана се пресмята на 216 000 лв..  

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР