Снимка: Булфото, архивПо повод отправени твърдения на Лиляна Деянова (популярна

...
Снимка: Булфото, архивПо повод отправени твърдения на Лиляна Деянова (популярна
Коментари Харесай

Прокуратата за твърденията на ЛиЛана: 10 съдебни състава дават предположение, че е извършила престъпления

Снимка: Булфото, списък

По мотив отправени изказвания на Лиляна Деянова (популярна с псевдонима ЛиЛана) от ефира на частна медия, че повдигнатото й обвиняване за отклонение на средства по европейски планове е операция на държавното обвиняване, Специализираната прокуратура, представена от Българска национална телевизия, оповестява:

До момента 10 правосъдни състава на Специализирания углавен съд и Апелативния профилиран углавен съд потвърдиха тезата на прокуратурата, че събраните доказателства, по обвиняванията, за които Деянова е привлечена към наказателна отговорност, дават съображение да се изведе обосновано съмнение, че е направила закононарушенията, за които е упрекната.

Категорично открито е, че активът по един от плановете, представляващ безпилотен летателен уред (дрон), е с генезис Република Китай, а не компанията на обвинената по същото дело А.Й., получила европейско финансиране за неговото създаване.

Предмет на следствието на Специализираната прокуратура са общо 11 контракта с европейско финансиране на обща стойност 4 883 298,72 лв..

Във връзка с дейностите по следствието и събраните документи от ДАНС и Специализираната прокуратура, Министерството на стопанската система е подхванало процедури по 100-процентова промяна (възстановяване) на платените суми по 4 контракта. Два от договорите са прекъснати, без по тях да са предоставяни средства, а един е в развой на преустановяване. По останалите 4 контракта са назначени механически експертизи, чиито изводи се чакат.

За следствието на Специализираната прокуратура на 11-те контракта е осведомена Европейската работа за битка с измамите ОЛАФ.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР