Снимка Булфото, архивПисмо по заявление за достъп до обществена информация

...
Снимка Булфото, архивПисмо по заявление за достъп до обществена информация
Коментари Харесай

Румен Петков: Единственият, който има интерес да окървави и дискредитира протестите, е министър-председателят

Снимка Булфото, списък

Писмо по заявление за достъп до социална информация до министъра на вътрешните работи е изпратил водачът на Политическа партия АБВ Румен Петков. С неговото наличие Петков срещна медиите в Плевен на конференция, написа

В писмото има 6 въпроса към вътрешния министър. Сред тях са дали Министерство на вътрешните работи е употребило външни услуги от частни охранителни компании, лицензиран ипо реда на ЗЧОД, за застраховане на дейностите по защита на митингите в столицата. Той упорства и за подробна разбивка по дни за интервал аот 1 до 11 септември. Петков пита още какъв е численият състав на участвалите в дейностите по защита лица, които са отвън структурите на Министерство на вътрешните работи, кои са частните охранителни компании, взели участие в обезпечаването на дейностите по защита, както и какъв е общият цифров състав на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, ангажирани по обезпечаването на защита на всеобщите мероприятия и какъв е размерът на сумите, нужни за погашение на възнагражденията за спомагателен труд и командировъчни на ангажираните чиновници на Министерство на вътрешните работи.

„ Държим да получим договорите, които са подписани с тези компании за защита. За мен е кардинален въпросът какъв е общият цифров състав на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, ангажирани по защитата на всеобщите мероприятия. Защо въпросът е кардинален? Защото по информация са ангажриани 15 хиляди чиновници, при 35-37-хиляден състав на полицията. Това значи, че България няма полицейско покритие. Борисов връща жеста на бандитите като закарва цялата полиция в София и им споделя: „ Момчета действайте. Вие ми помогнахте на изборите, аз ви връщам жеста в този момент “, уточни още Петков.

Той разяснява и защитата на Народното събрание.

„ Откакто започва работната процедура в Народното събрание от 9 до 13.00 ч.  сградата на Народното събрание – ясно, че приказвам за някогашния партиен дом, е компактно оградена от служители на реда.   Това е едно безсмислено съсредоточаване на полицейски сили. Ако имаме българско Народно заседание, което ще работи, компактно оградено от полиция, няма потребност от други причини то да се саморазпусне. В мига, в който народните представители излязат от постройката, полицейският кордон към събранието просто се разтегля. Това са неща, които няма за какво да бъдат обяснявани. Те се виждат от всички “, сподели Петков.

Цялата публикация!

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР