Снимка: Булфото, архивПътни полицаи хванаха пиян зад волана на път

...
Снимка: Булфото, архивПътни полицаи хванаха пиян зад волана на път
Коментари Харесай

Катаджии спряха линейка, шофьорът лъхаше на джибри, а дрегерът показа...

Снимка: Булфото, списък

Пътни служители на реда хванаха пийнал зад кормилото на път за работа водача на колата за спешна помощ на частната болница в Дупница, 63-г Николай Каляшев. Катаджиите през вчерашния ден сутринта спирали за рутинна инспекция преминаващите автомобили по основната улица в кв. “Горна махала ”. Около 8 ч. по пътя се задала кола за спешна помощ без пусната сигнализация, като лъкатушела по пътното платно. Това написа struma.bg.

Униформените незабавно спрели за инспекция водача, 63-г Николай Каляшев, който живее на към 500 м от мястото, на което бил патрулът, и му поискали документите за инспекция. Шофьорът лъхнал на алкохол на проверяващия и бил подложен неотложно на тест с дрегер. Апаратът отчел над 2 промила алкохол в издишания въздух.

Полицаите наредили на Каляшев да слезе от колата за спешна помощ и се обадили на работното му място в частната болница. От там изпратили различен дееспособен водач да прибере колата за спешна помощ.

Каляшев е дал показания в полицията и е пуснат да си върви. Той се оправдал, че вечерта бил на имен ден и стоял до късно. Съставен му акт за шофиране в нетрезво положение и отива на съд.

В колата за спешна помощ не е имало пациент при инспекцията.

Както “Струма ” писа, преди години водач на кола за спешна помощ от Спешен център беше заловен да кара пийнал на пътя Бобов дол-Дупница с пациентка в колата. Тогава се наложи друга кола за спешна помощ да я закара в болница. За наказване почерпеният водач беше уволнен от работа.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР