Снимка: Булфото, архивПапа Франциск даде пример как трябва да се

...
Снимка: Булфото, архивПапа Франциск даде пример как трябва да се
Коментари Харесай

Папа Франциск спази препоръките за Ковид, стоя на разстояние от вярващите

Снимка: Булфото, списък

Папа Франциск даде образец по какъв начин би трябвало да се стазват ограниченията по време на коронакризата. Той заставам на разстояние от вярващите на своята обичайната визита. Папата акцентира пред хората, че въведените от през днешния ден ограничения в Италия би трябвало да се съблюдават.

" Иска ми се, както всекидневно го върша, да сляза долу и да ви поздравявам. Но при новите разпореждания е по-добре да стоим на разстояние ", съобщи Франциск от подиума.

Често се случва, като сляза долу, всички да се скупчат към мен. И това е проблем, тъй като има риск от болест. По този метод, като носим маска и съблюдаваме отдалеченост, можем да продължим аудиенциите, сподели Светият отец, предава Българска телеграфна агенция. 

83-годишният папа възобнови през предишния месец седмичните си общи аудиенции в сряда след шестмесечно спиране поради ковид, лишил живота на повече от 36 200 души в Италия. С новото увеличение на инфектираните се появи терзание, че папата е прекомерно покрай хората, отбелязва Ройтерс.

Подчертавайки казуса, Ватикана разгласи в понеделник, че четирима членове на Швейцарската армия - елитният корпус, който охранява папата - са дали позитивна проба за новия ковид.

Франциск, който не носи маска по време на аудиенции, е с отчасти отхвърлен бял дроб. Операцията е била направена в младежките му години, до момента в който е живеел в родната си Аржентина, напомня Ройтерс.

Понякога папата мъчно си поема мирис, когато изкачва стълби, и някои служебни лица във Ватикана допуснаха, че точно поради това може би той не носи маска на необятни пространства.

Вместо да влезе през вратата в дъното на залата и да си проправи път през множеството, през днешния ден Франциск влезе през странична врата и от разстояние усмихнато махаше с ръка към вярващите, които го приветстваха. Папата благодари на богомолците за разбирането и сподели, че като положителни жители всички би трябвало да съблюдават разпорежданията на управляващите за справяне с епидемията.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР