Снимка Булфото, архивОт началото на тази година в полицията в

...
Снимка Булфото, архивОт началото на тази година в полицията в
Коментари Харесай

Разкриха печатница за фалшиви пари в Русе

Снимка Булфото, списък

От началото на тази година в полицията в Русе са постъпили няколко сигнала от жители, касаещи осъществени с тях разплащания с неистинен банкноти от по 50 лв. в разнообразни обекти в дунавския град. С оглед изясняване на информацията и установяването на възможните лица, забъркани в тази активност, в Първо районно управление (на МВР) са формирани досъдебни производства, осведомят от Министерство на вътрешните работи.

В хода на подхванатото следствие и последвали процесуално-следствени дейности са открити и арестувани двама мъже от Русе – на 24 и на 26 години, съпричастни както към правенето, по този начин и към разпространяването на неистинските банкноти. Иззети са техническите средства и нужните консумативи и заготовки за правенето на неистинските парични знаци, открити са и банкноти със същите серийни номера.

 

Разследването се води за закононарушения по член 243, алинея 1 и по член 244 от Наказателен кодекс - за правене на неистинен парични знаци и за пробутване в обращение на неистинен парични знаци.

Работата по случая продължава под управлението и надзора на Русенската окръжна прокуратура.

 

/24 часа

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР