Снимка Булфото, архивОт днес започва Петровият пост. Той се нарича

...
Снимка Булфото, архивОт днес започва Петровият пост. Той се нарича
Коментари Харесай

Постим преди Петровден от днес

Снимка Булфото, списък

От през днешния ден стартира Петровият пост. Той се назовава още „ Апостолски “, а преди време – „ Пост за Петдесетница “ по образеца на апостолите, които откакто приели даровете на Светия Дух на Петдесетница, се подготвяли с пост и молитва за проповядване на Евангелието по целият свят, напомня.

Постът, който стартира в деня след Неделя на Всички светии и предшества апостолския празник, напомня страданията на първите християни и другите християнски служения. Очиствайки сърцето си с пост, човек става по-способен да възприема плодородните блага и с Божия помощ да отстоява на изкушенията.Затова след светлите и радостни дни на Възкресение, Възнесение и Петдесетница Църквата е открила да се отдаваме на пост.

Продължителността на Петровия пост е друга според по кое време е било Възкресение Христово. Започва постоянно от неделята след Петдесетница – Неделя на Всички светии и приключва в деня преди двата най-големи апостолски празници – 29 юни, когато се празнуват първовърховните апостоли Петър и Павел, и 30 юни – Събор на светите дванадесет апостоли. Тази година постът ще е единствено един ден, защото Петровден е на следващия ден – вторник.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР