Снимка Булфото, архивОт днес до 21 октомври 2018 г. на

...
Снимка Булфото, архивОт днес до 21 октомври 2018 г. на
Коментари Харесай

Внимание, шофьори! От днес започва акция на полицията в цялата страна

Снимка Булфото, списък

От през днешния ден до 21 октомври 2018 година на територията на всички държави-членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL), включително и в нашата страна, ще бъдат осъществени засилени инспекции над товарните коли и рейсовете. Подобни интервенции са заложени в графика на TISPOL, с цел да се обърне внимание на водачите, че при пораждане на тежко ПТП, с присъединяване на товарни коли, последствията и броят на починалите и ранените са доста по-голям спрямо другите тежки произшествия на пътя, написа Булнюз.

Основните аргументи за зародилите произшествия с присъединяване на товарни коли и рейсове са неспазване времето за отмора от водачите, превишаването на скоростта, използването на алкохол и упойващи субстанции, транспорт на необезопасени товари както и претоварването на колите. Проверките ще се вършат по метода “широкообхватен надзор ”, и ще се следи и за годна наложителна застраховка “Гражданска отговорност ” на автомобилистите, както и заплатена ли е нужната винетна такса.

Те ще се реализират взаимно със чиновници на Криминална полиция и на Изпълнителната организация “Автомобилна администрация ”. На място ще се следни за незаконни емигранти и трафик на хора; владеене и транспорт на наркотични и упойващи вещества; превозване и владеене на противозаконни огнестрелни оръжия; превозване на крадени артикули, транспорт на артикули разнообразни от упоменатите в документите за товара, оповестени за търсене лица и други престъпни закононарушения.   
 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР