Снимка: Булфото, архивОсигурени са пари и до края на тази

...
Снимка: Булфото, архивОсигурени са пари и до края на тази
Коментари Харесай

Каракачанов във Варна: До края на годината ще започне модернизацията на 40 танка Т-72

Снимка: Булфото, списък

Осигурени са пари и до края на тази година ще стартира модернизацията на 40 танка Т-72, сподели през днешния ден във Варна министърът на защитата Красимир Каракачанов. По думите му тя ще се прави в България, написа Канал3.бг.

До дни ще се върнат първите два самолета СУ-25 от тези, които предходната година изпратихме на ремонт в Беларус, сподели министърът. Той добави, че при започване на идващия месец следва наша делегация да посети в Съединени американски щати завода, където се строят самолетите Ф-16. Каракачанов посочи, че осъществяването на този план върви по график. Вече са заделени нужните пари за инфраструктурата на летищата в Граф Игнатиево и Безмер.

Средствата ще бъдат вложени поетапно през идващите три години, когато ще бъдат посрещнати и първите самолети Ф-16. Междувременно ще тече и образованието на водачите. Първата група към този момент отидоха, в нея са включени хората, които след това ще бъдат инструктори у нас, добави Каракачанов. 

За плана за изграждане на нови кораби за Военноморските сили министърът уточни, че има опити на избрани среди в България да попречат на осъществяването му. По думите му една от компаниите е завела правосъдни каузи.

" Адвокатът им е много политически зает и се прави всичко допустимо да се спре планът. Аз виждам опити за лобистки ползи, само че до момента в който съм министър, това няма да се случи ", уточни Каракачанов.

Във Варна през днешния ден министърът на защитата бе посетител на тържествения обред по полагане на военна клетва на курсантите от Випуск 2025 и Випуск 2026  на Висшето военноморско учебно заведение. Близо 70 момчета и девойки от цялата страна бяха признати през август и получиха базова военна подготовка.

Новите курсанти ще се образоват в специалността " Организация и ръководство на военните формирования на тактическо равнище " в няколко специализации, измежду които " Кибероперации ", " Мехатроника " и " Военен доктор ". След четвърт век мачкане на армията и липса на политическа визия от ден на ден хора схващат, че тя е един от най-важните стълбове на държавността, уточни министър Каракачанов.

По думите му младите българи стартират да осъзнават, че войнската специалност е добра вероятност за кариерно развиване и по тази причина през последните години ползата към военните учебни заведения у нас непрестанно се усилва.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР