Снимка Булфото, архивОпасна ситуация на жп гара Карнобат в момента. Цистерна,

...
Снимка Булфото, архивОпасна ситуация на жп гара Карнобат в момента. Цистерна,
Коментари Харесай

Цистерна с пропан-бутан започна да изпуска взривоопасна смес в района на жп гара Карнобат

Снимка Булфото, списък

Опасна обстановка на жп гара Карнобат сега. Цистерна, цялостна с 52 тона пропан-бутан, ненадейно стартира да изпуска взривоопасна примес в атмосферата в региона на жп гара Карнобат. За това сигнализират на телефон 112 дежурните диспечери, предава .

Предприети са всички ограничения по обезопасяване на жп гарата и за по-малко от 10 минути сред 20:15 и 20:30 часа пасажерите от чакалнята са изведени. Целият регион e отцепен, само че няма гаранция дали намиращото се под голямо налягане гориво в цистерната няма да самозапали при приключването му в атмосферата поради към момента високите температури на открито.

Към мястото пътуват Гражданска отбрана и бургаските пожарникари.

Източник на Флагман.бг, който заяви за протичащото се в Карнобат предупреждава още, че е подаден сигнал до централния диспечерски пункт на БДЖ за отклонение на влаковете от Карнобат.

Това ще докара до нарушение на трафика, само че е единственият метод да се спасят хиляди човешки животи при възможен случай.

За шанс, тъкмо при бариерата на жп гарата има тежкотоварен камион с неподвижен материал. Той е и в непосредствена непосредственост до взривоопасната цистерна. Може да поеме част от взривната вълна, която е допустимо да опустоши кабелния цех, намиращите се наоколо два хотела, както и жилищни здания.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР