Снимка Булфото, архивОЛАФ ще разследва сигнала на БОЕЦ с публикуваното

...
Снимка Булфото, архивОЛАФ ще разследва сигнала на БОЕЦ с публикуваното
Коментари Харесай

ОЛАФ ще разследва сигнала на БОЕЦ с публикуваното от Биволъ видео на министър Танева

Снимка Булфото, списък

ОЛАФ ще проверява сигнала на БОЕЦ с оповестеното от Биволъ видео на министър Танева, оповестява Факти.бг

" На 08.06.2020г. БОЕЦ внесохме сигнал до Европейската комисия и госпожа Лаура Кьовеши, началник на европейската прокуратура във връзка оповестен от уеб страницата Биволъ видеоматерил от диалог на министър Десислава Танева с представители на зеленчукопроизводителите ".

От оповестеният видеозапис ясно се чуват въпросите на Георги Василев – учредителен секретар на асоциацията „ Български пипер ”, както и отговорите на министърът на земеделието и храните на Република България, госпожа Десислава Танева и нейните заместници. Въпросите на Василев касаещи размера на изплатените средства на декар повърхност са предизвикани от постъпили в Асоциацията 22 запитвания от нейни членове, по отношение на обстоятелството, че са получили финансиране в по-голям размер от предстоящото и заложено в схемата за директни заплащания. Василев желае и спомагателна публична  информация с числа и данни.

Във видеото ясно се вижда, че Танева е смутена от въпроса. Тя му дава отговор, че от ведомството ще създадат съответни калкулации и прибавя:

 „ Ние за какво по този начин се въздържаме от доста информация? Всички знаят, че ставките се усилиха поради високия интензитет на инспекции. Само че сътрудници, в случай че в това се задълбочат европейските служби и си компрометираме обвързана. Защото такова равнище на неточности демонстрира, че такава поддръжка не би трябвало да има. Тъй че в случай че желаете сами да си го аргументите, тъй като желаете да си разберете изчисленията… Аз ви предлагам да се придържаме, че нямаме такива измами и всичко е наред, тъй като другояче и това ще ни спрат. В последна сметка ние изпълнихме това, което сектора искаше. Но в този момент да се хвалим какви измамници сме? Утре нали ще кажат, значи не би трябвало да получавате тази помощ! “

Министър Десислава Танева – „ Но в този момент да се хвалим какви измамници сме? Утре нали ще кажат, значи не би трябвало да получавате тази помощ! “

На процедура Танева споделя на Василев и на всички участници в Консултативен съвет по зарзаватчийство и зеленчукопроизводство, че България е в тежки нарушавания, които требва да останат загадка и да бъдат укрити от европейските ни сътрудници.

Министърът на земеделието и храните на България, госпожа Десислава Танева признава пред българските аграрни производители на зеленчуци, че страната заблуждава Европейските органи и служби, като усвоява всички декларирани средства за декар повърхност по схемата за директни заплащания ‘Обвързана поддръжка ”, като не оповестява за откритите нарушавания, а спрените средствата от установените злоупотреби и неточни земеделци се преразпределят към останалите зеленчукопроизводители, вместо да бъдат възобновени и върнати в бюджета на Европейски Съюз.

Публикуваното от Биволъ видео може да видите тук:

Реакцията на европейските институции бе извънредно бърза и на 03.07.2020г. БОЕЦ получихме отговор от ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ – ОБЩА ДИРЕКЦИЯ ЗА ЗЕМЕДЕЛИЕ И РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ,  с който ни уведомяват, че сигнала е прегледан и изпратен в Европейската работа за битка с измамите – ОЛАФ. Междувременно БОЕЦ внесохме сигнала и непосредствено в службата, като реакцията на Дирекция „ Земеделие и развиване на селските региони “ на Европейска комисия е спомагателна гаранция, че няма да остане без последици и злоупотребите със средства на Европейски Съюз, прикривани от българското държавно управление ще бъдат разследвани. Корупционните схеми и източването на европейските фондове е част от ‘политиката “ на ГЕРБ още от идването на Борисов на власт през 2009г. вследствие на което милиради лв. потънаха в джобовете на ръководещата ни мафия, а корупцията се трансформира в жанр на ръководство!

Публикуваме отговора на Европейска комисия:

Превод на документа:

ЕВРОПЕЙСКА КОМИСИЯ – ОБЩА ДИРЕКЦИЯ ЗА ЗЕМЕДЕЛИЕ И РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ

Относно: Писмо от Гражданско придвижване “БОЕЦ ” по отношение на оповестеното видео на срещата сред министъра на земеделието и храните на РБългария госпожа Танева и Консултативния съвет за произвеждане на плодове и зеленчуци

Вх. номер: PRES/A/3033256

Уважаеми господин Георгиев,
Благодаря за писмото Ви от 16 юни 2020 година, изпратено от името на придвижването за цивилен права “БОЕЦ ”.

Писмото Ви се отнася до изтекло в общественото пространство видео, оповестено на уеб страницата “Биволъ “, за срещата от март 2020 година сред българския министър на земеделието и храните госпожа Танева и Консултативния съвет за произвеждане на плодове и зеленчуци. На срещата организационният секретар на Асоциация “Български пипер ” – господин Василев – уведомява министъра, че е получил няколко въпроса от членовете на асоциацията по отношение на ненадейно нарастване на заплащанията, получени по размер 16 от схемата за “Обвързана поддръжка ” (за директни заплащания за подкрепяне на зеленчукопроизводителите в България).

Според Вашето писмо, увеличените заплащания са резултат от машинация, осъществена от България в ущърб на бюджета на Европейски Съюз. В писмото си уточнявате, че сходно нарастване се финансира посредством възобновените суми от бенефициентите, които – при надзор, осъществен от способените национални органи – се смятат за несъответстващи на изискванията за прилагане на схемата. Твърдите също, че от оповестения видеоклип излиза наяве, че българските управляващи преразпределят тези суми измежду други бенефициенти, вместо да ги връщат в бюджета на Европейски Съюз.

Във връзка с това, моите служби предадоха писмото Ви до Европейската работа за битка с измамите (ОЛАФ), която е органът на Европейски Съюз, акредитиран да разкрива, проверява и приключва измамите, свързани с фондове на Европейски Съюз.

Независимо от това, можете да изпратите сигнала за машинация и непосредствено до ОЛАФ, както е обяснено на уеб страницата https://ec.europa.eu/anti-fraud/olaf-and-you/report-fraud_en.

И най-после, можете също да подадете публична тъжба до Комисията, в случай че твърдите, че държанието, разказано в писмото Ви, съставлява нарушаване на законодателството на Европейски Съюз. Можете да намерите информация за подаване на тъжба до Комисията за нарушавания на законодателството на Европейски Съюз на следния адрес: https://ec.europa.eu/assets/sg/report-a-breach/complaints_en/index.html.

Искрено Ваш,
Волфганг Буртшер

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Битката против мафията би трябвало да се води на всички фронтове!

БОЕЦ обявихме  Национален цивилен митинг „ ГРАЖДАНИТЕ ЗА СВОБОДА И СПРАВЕДЛИВОСТ “ за 16.07. от 16.00ч. пред Министерски съвет  и там, на площадите жителите ще покажем своето отношение към ръководещата ни мафия! "

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР