Снимка Булфото, архивОколо 300 мигранти се преместиха във временен палатков

...
Снимка Булфото, архивОколо 300 мигранти се преместиха във временен палатков
Коментари Харесай

Около 300 мигранти са настанени във временен палатков лагер на Лесбос

Снимка Булфото, списък

Около 300 мигранти се реалокираха във краткотраен палатков лагер на гръцкия остров Лесбос след огромния пожар в лагера Мория, заяви през днешния ден гръцката телевизия ERT, съобщи ДПА. Всеки мигрант би трябвало да направи бърз тест за ковид преди да бъде настанен във краткотрайния палатков лагер, който гръцките управляващи побързаха да повдигнат откакто пожарът в сряда остави хиляди мигранти без заслон.

При тестването бяха открити седем нови случая на COVID-19, посочи малкия екран, базирайки се на здравното министерство. Позитивните случаи са били преместени в изолиран регион. Властите търсят и други места, където да повдигнат палаткови лагери. Много от мигрантите упорстват да им бъде разрешено да заминат за Западна Европа, предава Българска телеграфна агенция.

Над 12 000 души живееха в лагера Мория, до момента в който той не изгоря съвсем изцяло след вълнения и палежи.

Напрежението на Лесбос е огромно, като някои от мигрантите влизат в конфликти с полицията и палят останалите елементи от лагера, а локалните поданици стават все по-гневни от тази обстановка. Много от тях споделят, че не желаят на острова да има различен лагер след пожара.

Разрушаването на лагера бе предизвикателство за гръцките управляващи, опитващи се да се грижат за мигрантите и провокира оферти за помощ от разнообразни елементи на Европа, само че също провокира рецензии към европейската миграционна политика.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР