Снимка Булфото, архивОбезщетението за отглеждане на дете до 2-годишната възраст

...
Снимка Булфото, архивОбезщетението за отглеждане на дете до 2-годишната възраст
Коментари Харесай

650 лв. ще е майчинството през втората година

Снимка Булфото, списък

Обезщетението за развъждане на дете до 2-годишната възраст да бъде колкото минималната заплата - 650 лева Така на второ четене с актуализацията на бюджета на ДОО мина предлагането на " Изправи се БГ! Ние идваме! " за нарастване на прехвърлянията във фонд за " Общо заболяване и майчинство ". По този метод се отвори вратата за повдигането на майчинството до 650 лева, само че в Народното събрание към този момент няколко часа царува цялостен безпорядък и финалните текстове ще станат ясни по-късно. 

Досега майчинството през втората година е 380 лева

Против нарастването по този метод се разгласи Тошко Йорданов  " ИТН ", който изясни, че страната би трябвало да подтиква работещите майки, а не прекомерно дългото излизане от пазара на труда.

За 10 г.  от страната са изчезнали 600 хиляди души. Има демографска злополука. Да не сложим като приоритет майките и техните деца в актуализацията на бюджета е цялостно нахалство и дебелокожие ", разяснява Димитър Делчев от " Изправи се БГ! Ние идваме! ". По неговите калкулации помощта за майките ще коства 25 млн. лева на бюджета.

 

 

/24 часа

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР