снимка: Булфото, архивНяма ясен отговор какво ще се случи с

...
снимка: Булфото, архивНяма ясен отговор какво ще се случи с
Коментари Харесай

Все още не е ясно какво ще се случи със зимните курорти в следващите седмици

снимка: Булфото, списък

Няма явен отговор какво ще се случи с тях. Решението следва д абъде взето в идващите дни.

Втората вълна на пандемията от ковид удря всички зимни курорти в Европа, а европейските страни към момента са разединени за новия сезон.

На единия полюс са страни като Австрия и Швейцария, които твърдят, че са взели всички ограничения за сигурност и ще обезпечат условия за упражняване на зимни спортове с работещи уреди. На противоположно мнение е Германия, която упорства пред Брюксел за цялостно затваряне на планинските курорти до 10 януари.

Франция ще обезпечи достъп до снежните скатове, само че без да пуска лифтове. Италия се колебае и отсрочва решенията за отваряне на зимните курорти според от последните данни за разпространяването на COVID-19. В сходна конюнктура не липсват и неуместни обстановки.

Близо метър сняг се чака да падне този уикенд по южните скатове на Алпите. Така въпросът за снежната завивка по време на празниците към този момент получи отговор. Пред жителите на Кортина д`Ампецо стои различен въпрос: дали италианските управляващи ще дадат позволение за отваряне на планинския курорт? Ако той остане затворен за Коледа и Нова година, предстоящите загуби за сезона са към 60%.

Загубата за едни подхранва очакванията на други. По френските скатове на Пиренеите лифтовете и влековете няма да работят. По същите скатове на прилежаща Испания за Коледа чакат туристи. Съоръженията, хотелите и заведенията за хранене ще работят при нови ограничения за сигурност.

" Кабината побира девет души, само че ще позволяваме единствено шест. Маските са наложителни в кабините, както и на опашките за лифтовете ", изясни чиновник.

В курорта Бакейра Берет магазините зареждат с нова стока.

" От 21 декември ще можем да се придвижваме свободно и хората ще дойдат. Разчитаме доста и на френските клиенти, които са значими за нас ", счита търговец.

От другата страна, във френските курорти, хората са в неразбиране.

" Подготвяме се за този сезон от месеци. Персоналът ни е налице и е в очакване какво ще се случи тази зима ".

" За притежателите на магазини и заведения за хранене обстановката е пагубна. Можем да отворим, само че няма да имаме клиенти ".

Надеждите за избавяне на сезона в тези курорти са ориентирани за интервала след 10 януари.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР