Снимка Булфото, архивНяма отговор от държавно ниво за кадрите с

...
Снимка Булфото, архивНяма отговор от държавно ниво за кадрите с
Коментари Харесай

Сийка Милева не била гледала кадрите с полицейското насилие поради отпуск

Снимка Булфото, списък

Няма отговор от държавно равнище за фрагментите с полицейско принуждение към момента. 

Досега прокуратурата не е реагирала на излъчените в Народно събрание фрагменти на полицейско принуждение по време на миналогодишните антиправителствени митинги. Няма данни и да е формирано следствие против служителите на реда биячи. Говорителят на основния прокурор Сийка Милева съобщи през днешния ден пред вестник " ", че не е гледала фрагментите, защото е в отпуск, и че ще разяснява в понеделник.

Вътрешните министри от последното държавно управление на ГЕРБ Младен Маринов и Христо Терзийски би трябвало да бъдат съдени. Това съобщи на собствен ред депутатът от " Демократична България " (ДБ) Ивайло Мирчев пред " Нова телевизия ", разяснявайки публикуваните фрагменти на полицейско принуждение над протестиращи.

" Далеч съм от мисълта, че всички български служители на реда се държат по този начин. Наказания би трябвало да поемат тези, които директно ги управляваха. Това бе политика на вътрешните министри на ГЕРБ. Тези хора сега са депутати. Те би трябвало да бъдат изправени пред съда и да бъдат разследвани. Не редовите служители на реда носят отговорност за това ", сподели с изострен звук Мирчев, който също участваше в митингите.

Това бе и едно от първите отзиви на политици по въпроса, откакто през вчерашния ден по тематиката приказва депутатът от " Изправи се БГ! Ние идваме " Николай Хаджигенов, който е и ръководител на парламентарната комисия, занимаваща се държанието на полицията по време на митингите през лятото на 2020 година

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на Референдума от 2016 година, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф не разрешава това да се случи.
Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти? Линк към резултатите от анкетата

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР