Снимка Булфото, архивНовото европейско законодателство за международните превози и правата

...
Снимка Булфото, архивНовото европейско законодателство за международните превози и правата
Коментари Харесай

Пакетът Мобилност I влиза за последно в пленарна зала

Снимка Булфото, списък

Новото европейско законодателство за интернационалните транспорти и правата на водачите на ТИР, известно като пакет " Мобилност I ", влиза за дефинитивно гласоподаване в пленарната зала на Европейския парламент, откакто във вторник вечер отрасловата транспортна комисия утвърди поправените му текстове, написа Dnes.bg.

``
реклама

Председателката на комисията Карима Дели от Франция съобщи, че нови гласувания ще има до седмици, без да се ангажира със период. Според разпоредбите на Народното събрание окончателните текстове би трябвало да се преведат на всички публични европейски езици преди да влязат в пленарната зала.

Законодателният компромис по текстовете от пакета - за достъпа до пазара, изискванията на труд и отмора и за командировките на водачите, бяха контрактувани в края на предходната година сред евроинституциите.
След като получи зелена светлина от отрасловата комисия, в този момент пакетът, който провокира яростна опозиция от българското и още няколко държавни управления, бъде подложен на последни гласувания от целия състав на Европарламента и на транспортните министри, преди да влезе в действие. В Европарламента за това е нужно нужно нормално болшинство, а в Съвета страните, които са срещу, нямат задоволително гласове, с цел да го блокират.

Новото законодателство планува ограничавания за преспиването на водачите в кабините на камионите.

Вместо това работодателите би трябвало да им подсигуряват естествена отмора в мотелски условия, както и постоянно връщане вкъщи всеки месец. Заплащането също би трябвало да е съгласно стандартите в страната, където се намират, в случай че курсовете им са по-дълги от три дни. Камионите би трябвало да се връщат по домуване на 8 седмици.

Поставят се спомагателни условия, които са ориентирани към ограничение на основаване на компании, пощенски кутии, които се записват в по-евтини страни, а работят в по-скъпи, с цел да избегнат заплащане на налози.

Според докладчика на Народното събрание по изискванията на труд на водачите Исмаил Ертуг от Германия новото законодателство е " огромна стъпка напред към по-хуманен транспортен бранш ". Според него законодателният пакет " Мобилност I " самичък няма да е задоволителен да реши проблемите в транспорта на товари, само че е " мощен сигнал към бизнеса и частните клиенти, които употребяват транспортни услуги всекидневно ".

" Времената, в които разноските се сваляха на гръбовете на водачите и дребните и междинни компании, свършиха ", съобщи Ертуг след гласуването.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР