Снимка: Булфото, архивНови правила при посещението на пазарите в София

...
Снимка: Булфото, архивНови правила при посещението на пазарите в София
Коментари Харесай

Нови правила при посещението на пазарите в София от утре

Снимка: Булфото, списък

Нови правила при визитата на пазарите в София влизат в действие от на следващия ден. Мерките са по отношение на битката с разпространяването на Ковид-19. Обособяват се обособени входове и изходи, като прецизно ще се следи дали всички са с маски и съблюдават ли нужната отдалеченост.

На Женския пазар в София от през днешния ден има чиновници, чиято задача е да не позволяват скупчването на хора.

Реагираме по този начин, както при закритите пространства. Въпреки че пазарите са открити, там се събират доста хора, мъчно е да се съблюдава отдалеченост, по тази причина и маските са наложителни както за търговците, по този начин и за клиентите, изясни кметът Йорданка Фандъкова.

,,Ние сме основали организация, основали сме надзор, само че ние не можем да застанем до всеки един жител, който на входа си е поставил маската и някъде вътре реши да си я свали``, разяснява пред Нова телевизия Драгомир Димитров, изпълнителен шеф на пазари " Възраждане ".

Ако забележим подобен жител, ние му вършим забележка, в случай че той отхвърля да съблюдава условията, го отстраняваме от територията на пазара, изясни още Димитров.

Търговците също имат задача да припомнят на клиентите си какви са разпоредбите. Често обаче се постанова и на самите продавачи да се напомня, че маската би трябвало да е покрила носа.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР