Снимка Булфото, архивНе приемам да бъда замесван в техните конфликти

...
Снимка Булфото, архивНе приемам да бъда замесван в техните конфликти
Коментари Харесай

Делян Пеевски поиска президентът да му се извини

Снимка Булфото, списък

Не одобрявам да бъда замесван в техните спорове (на президента и премиера - бел.ред.), било то личностни или от различен темперамент. Това споделя в изявление за в. " Телеграф " депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски във връзка замесването му в словесна престрелка сред Румен Радев и Бойко Борисов, съобщи " Актуално ". В изявлението пред вестника, който е част от медийната му империя, Пеевски желае опрощение от президента Радев. " Най-лесно е да се лепи етикетът Пеевски, на всеки проблем, само че това не е решение. Ако считат, че аз съм нещо неприятно, да кажат за какво.

Президентът Радев съобщи, че имам обвързаности с премиера и че той ми разпределял публични поръчки, да каже в този момент и кой му е дал такава информация. Защото това са неистини, популяризирани от медиите на една група олигарси с единствената цел да оказват напън върху премиера и институциите и да манипулират публичното мнение ", съобщи Пеевски пред " Телеграф ". Пеевски акцентира, че не " не му се желае да има вяра, че президентът Радев е попаднал под въздействието на кръг олигарси ". По думите му обаче е " явно ", че президентът е почнал да приказва с тяхната реторика. " И това няма по какъв начин да не ме наскърбява, тъй като е неистина. А за лъжите се дължи опрощение ", отбелязва още той. " И до мен стигат приказки по какъв начин всякакви хора, близки до Радев, вървят по чаршията и изясняват, че моделирали мнението на президента. Но не разясня клюки. И в случай че президентът е бил измамен или подведен, да каже от кого.

Държавните мъже би трябвало да се отнасят по-отговорно към страната и да преодоляват търканията си, защото държанието, което следим в този момент, е прекомерно неприятен знак към хората ", разяснява още депутатът. Според него неприятната му известност идва известност от това, че " на олигарсите на Костов им би трябвало прикритие ": " Аз съм единствено на 37 години, а към този момент толкоз време тези хора се упражняват върху името ми. Когато те са забогатявали от бандитската приватизация на Костов, аз съм бил възпитаник. Години наред олигарсите крадат националния ни капитал, до момента в който в същото време лъжат и манипулират обществото, че са „ бели ” и „ чисти ”.

Но аз няма да спра да споделям истината за тях, каквото и да ми коства. А българските гласоподаватели постоянно са имали нюх към подправеното и са разпознавали кой желае да се възползва непочтено от тях. Затова и партиите на същите тези олигарси ДСБ и „ Да, България ” останаха без посланичество в Народното събрание ", разяснява той. В изявлението той още веднъж се афишира за жертва на машина за дезинформация и подправени вести, само че споделя, че все пак задачата, която съм е сложил - " да осветлявам същите тези олигарси и кражбите им ", му носи същинско задоволство.

КТБ Относно закона за банкрутиралата КТБ, който беше признат с гласовете на ръководещите, Пеевски е безапелационен: " Основен проблем в несъстоятелността на КТБ е фактът, че активите, закупени с пари на банката, не са й били предоставени в поръчителство и са отдалечени от банката през няколко равнища от кухи компании. С едно изречение - по отношение на тези активи синдиците директно не могат да водят правосъдни искове. Това точно състояние би трябвало да се преодолее със закона. Да се възстановят всички обезпечения, които квесторите на КТБ неразбираемо за какво са заличили, както и всички покупко-продажби с акции и дялове, осъществени от длъжници на банката, да бъдат недействителни. Фиктивните прихващания също ". След това депутатът твърди, че не се тормози от действието на закона, тъй като няма невърнати заеми в КТБ или други отговорности към банката, нито персонално, нито посредством негови компании. " Не съм взел участие по никакъв метод в разграбването на активи, закупени с парите на банката.

Всичко друго е следващата подправена вест, пусната в обращение. Затова и внесох този законопроект, с цел да се дадат повече благоприятни условия на синдиците да върнат трансферирани към този момент активи, закупени с парите на вложителите, в масата на несъстоятелността ", безапелационен е той. Депутатът разяснява и предстоящата скоро развръзка от процедурата по американския закон " Магнитски ".

Пеевски споделя, че не е обезпокоен от нея, тъй като приказва истината и по тази причина е спокоен. " След като Василев не съумя с съветските си другари да ограби някои от най-значимите активи на КТБ, в този момент се моли на Съединени американски щати да уважат неуместната му тъжба против мен. Всички помним Пиер Луврие, Дмитрий Косарев и цирковете, които същите разиграваха пред обществото. Несериозно е изобщо да разясня. Искрено се развличам обаче на опитите на Василев и лобистите му да ми пришият някаква несъществуваща съветска връзка, която да ги употребява за „ Магнитски ”, прибавя той.

" Изсветляването на медиите " Относно законопроектът, засягащ собствеността на медиите, който той внесе, Пеевски декларира: " Законопроектът, който внесохме с сътрудниците ми от Движение за права и свободи, се отнася за всички медии – печатни издания, интернет уеб сайтове, радия и малките екрани, и цели обществено да се разкрият собствеността и финансирането на медиите. Законопроектът е гаранция за медийната бистрота, за която толкоз доста се приказва. Разбира се, постоянно има и недоволни, само че точно по недоволството ще познаете кой се опасява от осветяването на собствеността и финансирането.

Защо? Може би тъй като лъжите им, че съм медиен монополист и владея разпространяването на вестници в страната ще лъснат. Все отново не питайте мен за аргументите, питайте тези, които нападат законопроекта. Собствеността в медиите и тяхното финансиране би трябвало да са обществени. Само по този начин хората ще могат да създадат преценка на коя медия да се доверят, коя е в действителност справедлива и самостоятелна ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР