Снимка Булфото, архивНад 20 пъти са намалели запасите на хищни

...
Снимка Булфото, архивНад 20 пъти са намалели запасите на хищни
Коментари Харесай

Десетки видове риба изчезнали от Черно море

Снимка Булфото, списък

Над 20 пъти са намалели запасите на хищни риби в Черно море за последните 25-30 години. Това сподели някогашният министър на околната среда и на търговията и туризма Валентин Василев. “В последните години от Черно море са изчезнали десетки типове риби – скумрия, платерини, рядко се среща и лаврак ”, сподели Василев. “Черно море умря пред очите ни. Първо изчезнаха над десетина типа риби. През 1968 година е бил последният индустриален улов на черноморска скумрия, написа novavarna.net. 

``
реклама

След това последователно изчезнаха някои типове платерини. Запасите на други типове като лефер и лаврак доста рядко към този момент се срещат. Запасите на хищни риби са намалели над 20 пъти за последните 25-30 години. И към този момент съвсем няма индустриален улов на лаврак, огромен лефер, торук ”, разяснява той, представен от Дарик. Освен замърсяването на морето, извънредно нездравословен е и уловът на цаца, тъй като цацата е в основата на хранителната верига. “Уловът на цаца е извънредно нездравословен. Да замре животът в Черно море, аргументите са две. Първо това е замърсяването и второ,е несъразмерният улов и траленето. Цацата е в основата на хранителната верига. Всички хищници се храни с цаца. Прекомерният улов води до липса на храна за хищните риби ”, изясни Василев.
 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР