Снимка Булфото, архивМорският сарай на Ахмед Доган края нос Чукалята

...
Снимка Булфото, архивМорският сарай на Ахмед Доган края нос Чукалята
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Доган вероятно още е недосегаем, сараят му е незаконен - питайте Гешев

Снимка Булфото, списък

Морският сарай на Ахмед Доган края нос Чукалята е противозаконен. Това разгласи водачът на НФСБ Валери Симеонов на конференция в Народното събрание.

„ До момента имаше недосегаеми фигури в българската страна. Една такава е Ахмед Доган “, разяснява той, представен от flagman.bg.

По мотив абсурда преди два дни, при който гардове на НСО блъскаха политици, опитващи да стъпят на държавния бряг до сарая, Симеонов сподели: „ Приветствам държанието на господин Христо Иванов. Да, такова би трябвало да е държанието на всеки човек, който държи за законността в страната. Няма нито да му се майтапя, нито да му се присмея. Но ние това сме го правили още 2014 година, когато стартира градежът (на сарая на Доган – б.а). “

По думите на водача на НФСБ медийното пространство в България е извънредно деформирано.

На въпрос би трябвало ли да бъдат охранявани Ахмед Доган и Делян Пеевски, Валери Симеонов отговори: „ Аз постоянно съм бил изрично срещу защитата на тези двама индивида “.

А след запитване – за какво мисли по този начин, водачът на НФСБ сподели: „ По причина, че те не могат да бъдат охранявани от държавна работа, откакто не дават отговор на законовите условия за защита... Освен това основават едно чувство в обществото за фаворизация, за недостижимост и така нататък Който има потребност от защита, може да се обърне към частна защита, може да си назначи такава и така нататък А те не са хора без благоприятни условия, знаете. Нито единият е безпаричен, нито другият. Но за какво е моето извънредно, бих споделил пристрастно, отношение към защитата на тези лица? Просто тъй като съм пострадал. Просто съм пострадал. 2008 година тези хубавци, четири индивида, биха мой екип на телевизия „ Скат “ в град Созопол, на 1 май, пред заведението „ Лазурен бряг “ поради това, че желаеха да вземат изявление от Ахмед Доган. На 1 май 2008 г!  След това строшиха камерата на „ Скат “ - много скъпа камера. Ето оттова стартира всичко “.

След това имало куп престъпления в парк „ Росенец “, свързани със строителство на обекти на Ахмед Доган

„ Сараят е нелегално издигнат “, безапелационен е Валери Симеонов.

„ Валентин Касабов и Христиан Митев през 2015 година в качеството си народни представители направиха това, което направи Христо Иванов и никой не ги отрази, естествено, тъй като те са някъде от Бургас. Но те отидоха, желаеха да влязат, бяха възпрепятствани, подадоха съответните сигнали до прокуратурата и на 3 декември 2015 година бариерата беше отстранена – по нашите сигнали, по нашето гледище и по нашите дейности. Впоследствие още веднъж поискахме и сезирахме прокуратурата, която стартира щателна инспекция и на градежа, и на всичко и досега нямаме отговор. Така че тук би трябвало да се обърнете към господин Гешев – основния прокурор, и да го запитате би ли ревизирал какво е станало и за какво се затлачи инспекцията, която стартира още 2015 година по сигнал на телевизия „ Скат “ и народните представители Валентин Касабов и Христиан Митев, тъй като ние не получихме нито отговори, нищо! Както не получихме поддръжка от цялата медийна общественост на София. “

Валери Симеонов изясни, че в 100-метровата линия в зона „ А “ от брега е неразрешено да се строи на височина над 7,5 м.

„ Въпросният сарай на Доган се намира в тази зона и той е висок 12 метра. Второ, там има една голяма, противозаконна оранжерия, която е разпростряна на към декар. За всичко това сме подали сигнали до общината и до РДНСК, и до прокуратурата още 2014 година И досега – нищо. Отделно, има други построени обекти със съмнителна правда и всичко това трябвало да се ревизира и да се подхващат нужните ограничения... Освен всичко друго, там има и пречиствателна станция, построена, с цел да обслужва сараите, което също сме го протестирали, инфраструктура и така нататък И макар че през декември 2015 година успяхме да премахнем бариерата, след това тя отново се появи “, разяснява Валери Симеонов.

И построеният вълнолом също трябвало да се ревизира. Но най-съществен бил сараят.

По документи на мястото на „ сарая “ трябвало да има водна спортна база, а не хотел, на каквото приличала постройката.

На въпрос на „ Флагман “ счита ли, че прокуратурата е поставила чадър над Доган и Пеевски, Валери Симеонов отговори: „ Естествено, досега като институция прокуратурата не си е правила работата. Сега, в този състав на прокуратурата – не мога да ви дам отговор, да давам оценка на новия основен прокурор. Ще забележим какво ще направи и какво няма да направи и тогава ще ви дам оценка. Сега по какъв начин да дам оценка?! Да каже – „ евентуално ще направи нещо “ или „ евентуално нищо няма да направи “. И вие ще го пляснете като заглавие. Няма смисъл от това. “

Преди това, на различен въпрос на „ Флагман “ - към момента ли е недостижим Доган, Симеонов отговори: „ Вероятно да. “

А след допълващо запитване - за какво мисли по този начин, водачът на НФСБ изясни: „ Защото НСО охранява, не позволява достъпа до крайбрежната линия, без значение дали е плаж или са камънаци. Къде е мястото на НСО в тази ситуация? Къде е мястото и на непосредствено отговарящия за НСО президент? Защо не се откри досега кои са лицата, имената им. Да се каже ясно, че те нарушават закона; че надвишават неведнъж своите пълномощия, както го вършат към този момент десетилетия? “

На въпрос подобен ли е казусът във връзка с недосегаемостта и за Делян Пеевски, Валери Симеонов отговори: „ Нямам информация за Делян Пеевски. Но персонално аз съм желал инспекция още 2018 година за основанието, на което Ахмед Доган е охраняван. Забравихте ли към този момент? Забравихте! “
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР