Снимка: Булфото, архивМоето лично мнение е, че избързахме с разхлабването

...
Снимка: Булфото, архивМоето лично мнение е, че избързахме с разхлабването
Коментари Харесай

Ангел Кунчев: Избързахме с отварянето на нощните заведения и стадионите

Снимка: Булфото, списък

Моето персонално мнение е, че избързахме с разхлабването на ограниченията с две стъпки – нощните заведенията и спорта. Ако не бяхме го създали, в този момент щяхме да се движим в границите на 80-90 новозаразени, а не 130 дневно, съобщи основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев пред bTV, представен от " 24 часа ".

Все отново макар нарастването на случите през последните дни сме още надалеч от „ шведския модел “. В България имаме 22 заболели на 100 000, а в скандинавската страна са 168 на 100 000, означи членът на Националния действен щаб.

Мерките не са били разхлабени под натиска на политиците, а след деликатно претегляне на „ плюсовете и минусите “. „ Когато всички са уплашени, обикновено е, разумно е, ограниченията да са по-строги, в този момент когато ограниченията дотегнаха на обществото дотам и видяха спада в стопанската система, който ги уплаши, сме по-склонни към по-бързо разхлабване “, съобщи Кунчев.

Главният държавен здравен контрольор е безапелационен, че в този момент не би трябвало да се връщат ограниченията, които бяха налагани при априлския пик на разпространяване на болестта като блокирането на цели обитаеми места, което има роля в прекъсването на разпространяването на ковид, само че то е малко като % и „ не си заслужава високата цена “.

Рецептата е надзор върху спазването ограниченията, счита доцент Кунчев, който означи, че в последно време му се е наложило да спре няколко всеобщи събития като Празника на черешите в Кюстендил. Ако спортните почитатели продължат да се държат безконтролно, както по време на дербито сред „ Левски “ и ЦСКА, може да се стигне да не се позволяват по стадионите.

Все още най-точни в диагностицирането на болестта с COVID-19 са PCR тестванията, които дават резултат до 90% акуратност, само че доста зависи дали тестът е била взета вярно и в кой стадии на заболяването е взета, значимо е тестът да стигне извънредно бързо до лабораторията, изясни основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев във връзка на подправено позитивните проби при някои проучвания на пациенти.

Има усъвършенстване и при бързите проби, като към този момент има проучвания със 70% акуратност, до момента в който първоначално са били от порядъка на 50%, само че към момента не може да се съпоставят с PCR проучванията, сподели основният здравен контрольор.

Доц. Ангел Кунчев се въздържа от прогнози дали епидемията ще затихне през есента, като означи, че предходната му прогноза за лятото не се е осъществила, само че въпреки всичко добави, че желае да види по какъв начин ще се отразят юлските жеги на ковид.

Що се отнася до отсъстивето на ген. Мутафчийски от последните брифинги и медийни изяви на Националния действен щаб, Кунчев съобщи, че сътрудника му е ангажиран със отговорностите си като началник на ВМА.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР