Снимка Булфото, архивМинистерството на външните работи на Република България обяви

...
Снимка Булфото, архивМинистерството на външните работи на Република България обяви
Коментари Харесай

МВнР: До 72 часа руският дипломат да напусне България

Снимка Булфото, списък

Министерството на външните работи на Република България разгласи за личност нон грата посланик от съветското посолство в София и му даде 72 часа период да напусне страната поради дейности, несъвместими с дипломатическия му статут.

Нота с това наличие бе връчена на заместник-ръководителя на дипломатическата задача, който бе извикан в постройката на Министерство на външните работи. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева получи писмо от основния прокурор Иван Гешев, че в границите на досъдебно произвеждане е открито по какъв начин въпросният посланик е събирал информация, представляваща държавна загадка.

Въпросното действие съставлява закононарушение по член 104 алинея 1 от Наказателния кодекс. Тъй като причинителят се употребява с имунитет по Виенската спогодба за дипломатическите връзки, досъдебното произвеждане е прекъснато.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР