Снимка: Булфото, архивМинистърът на външните работи Екатерина Захариева призова за

...
Снимка: Булфото, архивМинистърът на външните работи Екатерина Захариева призова за
Коментари Харесай

Захариева призова да има решение на Съвета на ЕС за зелени транспортни коридори

Снимка: Булфото, списък

Министърът на външните работи Екатерина Захариева прикани за решение на Съвета на Европейски Съюз по отношение на рекомендацията на Европейска комисия за зелени транспортни коридори.

" Като външна граница на Европейски Съюз България първа почувства провокациите пред това да има бързо напредване и на транспортните артикули, и на жителите до територията на България ". Това сподели министър Захариева на взаимен брифинг с унгарския външен министър Петер Сиярто. Тя напомни, че към този момент са оповестени рекомендациите на Европейска комисия за зелените транспортни коридори, написа bnr.bg. 

" Бих призовала, в случай че не се извършват, да има освен връзка, само че и решение на Съвета за това ", безапелационна беше Захариева.

Тя уточни, че България прави всичко допустимо, дружно с Турция, тъй че да не се стигне до блокиране на стоките, които минават от Европа към Турция и назад.

Двамата министри са разискали ограниченията за облекчение на стопанските системи и на уязвимите браншове, както и ограниченията, които държавните управления на България и Унгария подхващат за обезпечаване на безвредно прибиране на туристи - жители на двете страни, които са на разнообразни места по света, и са се договорили да си оказват помощ:

" Имаме опция да приберем 9-има маджарски жители от Делхи тази седмица ", заяви Захариева.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР