Снимка Булфото, архивМинистърът на труда и социалната политика Деница Сачева

...
Снимка Булфото, архивМинистърът на труда и социалната политика Деница Сачева
Коментари Харесай

Сачева обясни, че правителството не подава оставка заради проблемите на хората

Снимка Булфото, списък

Министърът на труда и обществената политика Деница Сачева приказва пред: „ Несъстоятелна е хипотезата, че залагаме капан за идващите държавни управления. Ние се занимаваме с рецесията и с проблемите на хората, по тази причина не подадохме оставка, тъй като би трябвало да решаваме съответни и действителни проблеми. Реалните проблеми са тези – хората имат потребност от спомагателни приходи “. 

И обясни: „ Значителна част от ограниченията в бюджета за 2021 година – повишението на минималната работна заплата, на минималната пенсия, са заложени още в управническата стратегия и не могат да бъдат свързани с предизборна година. По мотив антиковидмерките, те са нужни – добавката от 50 лв. за пенсионерите е да могат да преодолеят зимния сезон и тежката рецесия, имат потребност от здравна профилактика “. 

Тя акцентира, че постигането на безспорна правдивост в пенсионната система е съвсем непостижимо предизвикателство поради обстоятелството, че има пенсионери, пенсионирали се при разнообразни условия и правила.

„ Новият бюджет ще бъде дискутиран и е допустимо да претърпи избрани промени, преди да бъде признат “.

Министър Сачева уточни, че са заложени общо 214 млн. лв. по Закона за персоналната помощ и 85 млн. лв. по Закона за обществените услуги:

„ Увеличаваме и възнагражденията за персоналните асистенти. Правим всичко допустимо за намиране на баланс сред тези хора с увреждания, които държат на Закона за персоналната помощ, и на тези, за които Законът за обществените услуги също е значим. Очаква се към 80 000 души да бъдат обхванати от услугата „ персонален помощник “.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР