Снимка Булфото, архивМинистър-председателят Бойко Борисов прие оставката на министъра на

...
Снимка Булфото, архивМинистър-председателят Бойко Борисов прие оставката на министъра на
Коментари Харесай

Ето какво каза Цачева, след като Борисов прие оставката й!

Снимка Булфото, списък

Министър-председателят Бойко Борисов одобри оставката на министъра на правораздаването Цецка Цачева. Това се споделя в известие на пресслужбата на Министерски съвет.

 
Двамата разговаряха и разискаха свързаната с името й имотна договорка. Пред премиера министър Цачева съобщи решението си, че подава оставка и не желае създалото се напрежение да се придвижва върху работата на държавното управление, се споделя още в информацията.
 

" Моето разбиране е, че до момента в който вървят инспекциите на КПКОНПИ и на ВКП не е редно да извършвам функционалностите си на министър на правораздаването ", разяснява пред публицисти в Стара Загора министърът на правораздаването в оставка Цецка Цачева, представена от „ Фокус “.

Тя разгласи, че решението си да напусне кабинета е взела още в петък.

„ Знаете, че във вчерашния ден еднолично сезирах способените институции с искане да бъдат осъществени инспекции във връзка с добитото от мен недвижимо имущество. Това значи, че нямам никакви терзания за осъществени закононарушения, защото не съм в никакви връзки с компанията продавач, нито пък може да се приказва за корист с власт. Още във вчерашния ден, откакто осведомих премиера, съм изразила подготвеност да подам и оставка. Беше правилно да го изчакам да се завърне от Брюксел “, съобщи Цачева.

По думите ѝ тази заран в неговия кабинет умерено е обяснила за следващ път и на него при какви условия и по какъв начин е сключила договорката:  " Натиск изрично не е имало от страна на премира. Отношенията ни са правилни. Проведохме един спокоен диалог с него тази заран. Той поддържа решението ми за оставка ", изясни тя.

„ Моето разбиране е, че до момента в който вървят инспекциите на Антикорупционната комисия и на ВКП не е редно да извършвам функционалностите си на министър на правораздаването, заради което по едно и също време с подаването на оставка съм декларирала и молба да ми бъде позволен полагаемия ми се годишен отпуск досега, в който оставката бъде гласувана в Народното събрание. Докато вървят инспекциите, няма да разясня повече “, сподели още Цецка Цачева. 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР