Снимка: Булфото, архивМерките в страната остават едни от най-сериозните. Те

...
Снимка: Булфото, архивМерките в страната остават едни от най-сериозните. Те
Коментари Харесай

Президентът на Франция Еманюел Макрон не вижда основания за отмяна на карантината в страната

Снимка: Булфото, списък

Мерките в страната остават едни от най-сериозните. Те ще продължат и след Нова година.

Президентът на Франция Еманюел Макрон не вижда учредения за анулация на карантината в страната. Франция продължава да е най-тежко изумената от болестта европейска страна. В Русия управляващите са направили над 72 милиона теста за COVID-19, беше обявено през днешния ден, предава Българска национална телевизия.

Британското държавно управление не счита да удължи карантината след 2 декември, Португалия предприе нови ограничения.

С новите ограничения, обявени от премиера Антонио Коща, изключителното състояние в Португалия се удължава за още 15 дни до 8-и декември. Въпреки че страната е разграничена на четири разнообразни степени на риск, новите правила важат за съвсем цялата територия.

От 23 часа на 27-ми ноември до 5 часа на 2 ри декември се не разрешава придвижването сред градовете. Същото се отнася за интервала сред 4-ти и 9-и декември. В дните преди националните празници на 1-ви и 8-и декември учебните заведения ще бъдат затворени.

В Берлин към този момент избират местата за вакисиниране. Сред тях са огромни спортни зали, летищни терминали и панаирни площи. Очаква се да са подготвени след четири седмици. Властите приканват към помощта на доброволци. Ваксините ще се съхраняват във фризери при минус 75 градуса. Това е условието за препарата на Пфайзер и Байонтех да вземем за пример.

" Нашата цел е във всеки център да се имунизира по един човек на всеки две минути. Целта е да реализираме 3 500 - 4000 души дневно тук в този център в Трептов ", сподели Албрехт Брьоме, координатор на центровете за имунизиране.

В испанския град Бургос започнаха всеобщо тестване. Целта е в идващите осем дни да се ревизират 25% от популацията на града или 45 000 души.

" Най-важното нещо е да се засекат позитивните случаи, тъй като има бизсимптомни пациенти, които са предали или предават заболяването до момента в който водят естествен живот ", сподели Моника Чикоте, управител на опазването на здравето в Бургос.

Заради пандемията в Република Северна Македония към този момент е в действие изключително състояние в продължение на един месец. Правителството предлага присъединяване на военни за справяне със обстановката.

В Белград се състоя опелото и погребението на сръбския патриарх Ириней, умрял от COVID-19 на 90 годишна възраст.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР