Снимка Булфото, архивЛидерът на НФСБ Валери Симеонов не смята, че

...
Снимка Булфото, архивЛидерът на НФСБ Валери Симеонов не смята, че
Коментари Харесай

Валери Симеонов за съвместните проекти с Русия: България винаги е била губещата

Снимка Булфото, списък

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов не счита, че ще се развихри някакъв сериозен скандал сред България и Русия.

Депутатът разяснява решение на Министерството на външните работи на Русия да разгласи за личност нон грата български посланик от посолството ни в Москва, написа Флагман.

„ Българският посланик е с сан, равносилен на ранга на съветския посланик в София, който бе разгласен за личност нон грата в края на октомври 2019 година
Българският посланик ще напусне Руската федерация в инструкции в нотата 24-часов период “, заяви през днешния ден българското външно министертво.

Според Валери Симеонов това са общоприети ответни дейности, свързани с отстраняването и с експулсирането на основния секретар на съветското посолство у нас.

Попитан дали това може да има връзка с рецензиите на съветския президент Владимир Путин от през вчерашния ден – че България се бави с построяването на газопровода по „ Турски поток “, Симеонов отговори: „ Може да се направи връзка, само че не мисля, че икономическите въпроси би трябвало да бъдат директно свързани с потвърден шпионаж – с безспорни, безспорни обстоятелства на шпионаж от страна на основния секретар на съветското посолство. “

След въпрос дали това ще се отрази на връзките сред България и Русия, водачът на НФСБ сподели: „ Аз не мога да предсказвам, само че връзките на България с Русия преди всичко би трябвало да са стопански. С други думи – България би трябвало да си гледа ползите и от така наречен Турски поток, и от възможното вдишване на строителството на „ Белене “. С други думи – постоянно би трябвало да стои въпросът какво печелим ние. Защото практиката демонстрира, че от всички тези огромни планове, „ огромни шлемове “ и всевъзможни други измислици България постоянно е била губещата и постоянно е била в позицията да бъде задължена да купува нещо, което не й би трябвало, или да заплаща неустойки. Така че предлагам малко по-сериозно внимание във връзка с бъдещите стопански планове. Останалото мисля, че от единствено себе си ще се подреди. “

Тома Биков от ГЕРБ също направи коментар по тематиката с оповестяването на българския посланик за личност нон грата. Според него също в това няма драма поради, че става въпрос за реципрочно деяние след изгонването на съветски посланик у нас.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР