Снимка Булфото, архивЖителите на четири града от Пловдивска и Пазарджишка

...
Снимка Булфото, архивЖителите на четири града от Пловдивска и Пазарджишка
Коментари Харесай

Жители на четири града излизат на протест заради спрени влакове

Снимка Булфото, списък

Жителите на четири града от Пловдивска и Пазарджишка област излизат на митинг поради спрени влакове. Те са написали и писмо до министъра на превоза, в което упорстват влаковете от Пловдив до Пещера да бъдат възобновени. Засегнати са градовете Стамболийски, Кричим, Брацигово  и Пещера. Масовото неодобрение се дължи на обстоятелството, че са спрени два влака, които потеглят от гара Пещера, написа Булнюз.

Това са вечерните влакове, с които хората се прибират от работа. Един от постоянните пасажери на БДЖ Владимир Банков изясни: „ До напрежението се стигна, тъй като това е права, в която доста хора пътуват за Пловдив и от селата до Пещера. Като се спре един  влак и се губи връзката. Хората не могат да дойдат. Влакът е обществен превоз, доста по-евтино излиза от автобусите. С влака в 17.35 се прибират възпитаници, студенти, служащи и като го спрат, хората няма с какво да се приберат.

В противоположна посока, хората от селата също няма с какво да се приберат ”. От БДЖ обявиха за Нова телевизия, че при тях не е постъпвал сигнал поради недоволството от спрените влакове. Те обясниха, че придвижването на двата влака е прекратено поради слабия пътникопоток и тъй като постоянно се повреждат мотрисите, които пътуват по тази линия. 
 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР