Снимка Булфото, архивИзносът на руско пшенично брашно се е увеличил

...
Снимка Булфото, архивИзносът на руско пшенично брашно се е увеличил
Коментари Харесай

Руският износ на зърно нарасна с повече от 54% тази година

Снимка Булфото, списък

Износът на съветско пшенично брашно се е нараснал с 54,3% от януари до септември от 2018 година по отношение на същия интервал на предходната година, съгласно последните статистически данни на Федералната митническа работа, оповестява RT.
По отношение на парите, износът на зърно е достигнал 6 милиарда Долара, което е с 62% растеж. Само през септември цената на износа на зърно се усили с 1,4% в съпоставяне със същия интервал на миналата година и възлезе на 898,1 млн. $.

Данните също по този начин демонстрираха, че вносът на зърно в Русия спада с 11,1% през първите девет месеца на годината и възлиза общо на 245 млн. $. Вносът на ечемик е намалял с големи 94% до два милиона $, до момента в който покупките на царевица от съветските производители са намалели до 127,6 млн. $, което е с 7,6% спад.

В четвъртък съветското министерство на земеделието увеличи прогнозата за износа на пшеница за настоящата пазарна година до 35 милиона тона. В края на октомври министерството също усили прогнозите за зърнени култури до 109 милиона метрични тона от 105 милиона метрични тона, като се базира на усъвършенствани условия в Сибир. Руските производители обаче съумяха да съберат 112.7 млн. Тона зърно от 25 октомври.

Русия е заловила повече от половината от международния пазар на пшеница през последните години, като се трансформира в най-големият експортьор на зърно в света, с помощта на реколтата на бронята и атрактивните цени. През 2016 година Русия стана международен водач в износа на пшеница. От началото на 2000 година делът му в международния пазар на пшеница се е нараснал четирикратно.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР