Снимка Булфото, архивИзлязоха резултатите от проверката на прокуратурата за записите

...
Снимка Булфото, архивИзлязоха резултатите от проверката на прокуратурата за записите
Коментари Харесай

Прокуратурата за записите и Борисов: Твърденията вътре не са верни

Снимка Булфото, списък

Излязоха резултатите от инспекцията на прокуратурата за записите на Бойко Борисов. От държавното обвиняване считат, че каквото и да се приказва в тях, то не е правилно, написа

Така е не бяха открити данни за закононарушения при инспекцията по сигнала на Христо Иванов за изтеклите записи, „ в които се чува глас, който наподобява на този на премиера Бойко Борисов “.

В хода на инспекцията са снети пояснения от премиера Бойко Борисов, някогашния финансов министър Владислав Горанов, Мария Филипова, наречена от Васил Божков „ девойката за скъпи инструкции “ - ръководител на Държавната комисия по хазарта от 8 февруари 2018 година и понастоящем зам.-председател на Комисията за финансов контрол, зам.-окръжния прокурор на Благоевград Весела Стоилова, прокурорът от Благоевград Биляна Гълъбова, някогашния основен прокурор и сегашен началник на КПКОНПИ Сотир Цацаров и сегашния обвинител № 1 Иван Гешев. Изискани са голям брой документи и информация от разнообразни институции и институции.

Назначена е и техническа експертна информация, която открива еднаквост сред наличието на записа и възпроизведения диалог в сигнала. От държавното обвиняване обаче не показват дали е тествана достоверността на самия запис, т.е. не е ясно дали гласът в тях единствено наподобява на неговия или е самият той.

В същото време от прокуратурата са разкрили, че доста от изказванията в записите не дават отговор на истината.

Така да вземем за пример не е открита интервенция на Борисов в активността на АДФИ и КФН във връзка с „ Еврохолд България ” АД, като се показва, че АДФИ не е инспектирала сдружението в последните две години, а единствента инспекция от страна на КФН е по отношение на желанието за купуван на ЧЕЗ.

Не е имало и диалози сред Бойко Борисов и министър председателите на Бавария, Полша и Унгария в наличие на Владислав Горанов, Сотир Цацаров и Иван Гешев. Въпреки, че от самите записи не излиза наяве дали диалозите с министър председателите са по телефона или онлайн.

Не е открита интервенция от страна на Борисов и по отношение на делото против някогашния зам.- министър на стопанската система Александър Манолев за къщите за посетители. Като се показва, че на наблюдаващите прокурори не е оказван напън.

Налице е само предписание от премиера във връзка с Елена Йончева и свързани с нея лица по отношение на усвояването на средства от Европейски Съюз по оперативни стратегии, само че то е в сходство със закона.

В умозаключение прокуратурата няма да образува досъдебно произвеждане по случая, тъй като липсват доказателства.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР